Izbacio je Zvezdu iz Lige šampiona a sad pojačava crveno bele!

Danilo Arboleda na meti, ali nije tako jednostavno...

Otišla je Crvena zvezda u Tiraspolj sa velikim nadama u plasman u plej-of Lige šampiona i dvomeč sa ljutim rivalom Dinamom, ali Šerif je imao drugačije planove i pogodak Danila Arbolede posle prekida u 47. minutu meča značio je da Moldavci idu dalje. Svi znamo šta se posle desilo sa Šerifom, ali Sportski žurnal otkriva šta bi moglo da se desi sa samim Arboledom.

A prema saznanjima tog lista, vrlo lako bi moglo da se desi da Arboleda posle debitantskog nastupa u Ligi šampiona karijeru nastavi baš u Ljutice Bogdana.

Naime, posle odlične igre protiv crveno-belih sportskih sektor srpskog šampiona je nastavio da prati 26-godišnjeg Kolumbijca i na kraju procenio da bi baš on bio idealan partner u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem.

Problem je međutim Arboledin status, jer iako je on u Šerif zvanično došao iz kolumbijskog drugoligaša Deportiva Pastoa,meksički Tigres je taj koji tvrdi da polaže prava na ugovor 190 centimetara visokog štopera.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Arboleda doduše nikada nije igrao u Tigresu, nije čak bio ni planiran, ali je prema navodima meksičkih medija kupljen još 2018. i od tada je išao na pozajmice u Ameriku Kali – s kojom je bio prvak Kolumbije – pa La Ekidad i Deportivo Pesto.

Menadžer Arboledi tada je bio izvesni Fabio Marin Pilioneta, ali je u međuvremenu fudbaler raskinuo saradnju i prešao u jato Engleza Džejmsa Hardija. Baš je Hardi navodno uspeo da objasni Arboledi da je on slobodan igrač, pošto Tigres, nezvanično priznaju u tom klubu, nije ni registrovao njegov ugovor u Fifi, pa na internetu, osim u meksičkim medijima, nema ni dokaza da je on zaista ikada bio Tigresov igrač.

Tigres je pokušavao da stupi u kontakt s igračem ili menadžerom, ali se oni na pozive ne javljaju, dok su porukama odgovorili da nemaju nikakvu ugovornu obavezu prema tom klubu. I sam Arboleda je izjavljivao da će u decembru biti slobodan igrač i da nema nameru da se vraća u Kolumbiju. Čak je i sportski direktor Tigresa Antonio Sančo pre desetak dana rekao da se na Arboledu uopšte ne računa.

Sad je samo pitanje da li Crvena zvezda hoće da ulazi u ove pravne peripetije, jer iako deluje da je igrač mogao biti žrtva menadžerske prevare, u ovakvim situacijama uvek postoji rizik da se sve zakomplikuje. Posebno s fudbalerima iz Južne Amerike. Rizik bi naravno mogao i da se isplati.

Inače, prema informacijama Žurnala za Arboledu se interesuje još i zagrebački Dinamo.

Mozzartsport