“Izabrao sam momke koji imaju onu stvar”

Selektor je motivisao igrače pred put na Svetsko prvenstvo

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, zrači optimizmom pred početak Svetskog prvenstva.

Moglo se videti i osetiti na konferenciji za novinare, gde nije želeo da daje velika obećanja i krupne reči, ali je poručio da će njegovi momci sigurno ostaviti srce na terenu i da će u Kataru imati najbolju šansu da pokažu svoj talenat.

Tokom sat vremena konferencije, selektor je odgovorio na mnoga pitanja novinara, a nakon toga je sačekao svoje pulene da se okupe u Staroj Pazovi, gde je potom od 18 časova održao trening u trajanju od sat vremena.

Pre treninga Piksi je okupio Orlove, gde su nedostajala dva imena, Filip Kostić i Uroš Račić, koji su imali opravdana kašnjenja. Tom prilikom, Piksi je održao kratak motivacioni govor igračima, koji smo pokušali da razaznamo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nije bilo lako, jer je u Pazovi duvao vetar, a takođe je bilo mnogo fotoreportera i kamermana, koji su okolo ćaskali.

Ipak, uspeli smo koliko-toliko da razaznamo delove govora koji će sasvim sigurno motivisati Orlove pred Mundijal.

Srećan sam jer se ispostavilo tačnim ono što sam rekao, da imamo kvalitet i da možemo da igramo lep fudbal i da imamo rezultate. Srećan sam jer sam izabrao prave momke, koji imaju onu stvar, idemo tamo bez ikakvog stresa, da uživamo i da igramo fudbal. Rekao sam da verujem svojim očima samo, ne zanimaju me statistike, već je merilo samo teren, a na terenu će svi morati mnogo da urade da budu bolji od nas.

- Rekao sam već novinarima kada su me pitali da ovo što ste ovde među 26 igrača nije nagrada, već zasluga, to je vaša zasluga za sve što ste uradili u reprezentaciji - poručio je Piksi, kome su igrači aplaudirali na kraju govora.

Inače, Orlovi su u utorak ujutru oko 08.30 napustili Kuću fudbala i uputili se na aerodrom Nikola Tesla, gde imaju let za Bahrein, gde će imati i generalnu probu pred Mundijal, kada se 18. novembra sastaju sa Bahreinom u Manami.

Posle toga putuju u Katar, a u Dohi će biti u hotelu Riksos od 19. novembra.

Srbija prvi meč igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a drugog decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

(Telegraf.rs)