Iz Partizana prozivali Crvenu zvezdu

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović izjavio je da svi u klubu, kao i navijači, s velikim optimizmom očekuju nastavak prvenstva.

- Oseća se pozitivna atmosfera u ekipi i oko nje. Dejan Stanković je brzo i efikasno uspostavio svoj sistem rada koji već daje odlične rezultate. Svi koji su pratili naše pripremne mečeve mogli su da se uvere u kvalitet igre našeg tima i siguran sam da je to najbolja pozivnica da na proleće imamo još veću podršku na Marakani, a i u gostima - rekao je Mijailović.

Svetozar Mijailović tvrdi da je Dejan Stanković najbolji čovek za afirmisanje Zvezdine dece
Svetozar Mijailović tvrdi da je Dejan Stanković najbolji čovek za afirmisanje Zvezdine decefoto: crvenazvezdafk.com

On je naveo da trener Stanković i stručni štab imaju punu podršku u realizaciji svojih zamisli i forsiranju mladih igrača, prevashodno iz svoje škole.

- Strateški cilj kluba je razvoj omladinske škole u koju je uložio značajna sredstva i zbog toga nastavljamo forsiranje mladih igrača, a malo ko može to bolje da razume i izvede od Dejana Stankovića. I videli ste da to već daje rezultate. Ovo bi mogla da bude sezona pune afirmacije Nikolića, Gavrića i Petrovića - istakao je Mijailović.

Svetozar Mijailović je odgovorio i na prozivke koje stižu od Partizana
Svetozar Mijailović je odgovorio i na prozivke koje stižu od Partizanafoto: Starsport©

Predsednik crveno-belih prokomentarisao je i prozivke iz redova večitog rivala kako oni proizvode kvalitetne igrače za evropsko tržište, a Zvezda to ne radi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- To je kao i sve ostalo netačno. Otkad je ova uprava u klubu, od 2014. ostvarili smo transfere igrača iz naše škole u vrednosti od 30,5 miliona evra, a oni, po dostupnim informacijama, u istom periodu za 27,5 miliona evra. I ta razlika se smanjila poslednjom prodajom koju su napravili, inače bi bila drastična. U svakom slučaju, i pored male pauze u forsiranju dece iz naše škole, nastavljamo tim putem. Verujem da Zvezda ima kvalitet i znanje i da možemo do duple krune ove godine - poručio je Mijailović.

Espreso