ITALIJANI TVRDE! Stanković napušta Zvezdu, evo i kad

Trener Zvezde u fokusu italijanskih medija

Italijanska Sampdorija prolazi kroz rezultatske turbulencije od početka sezone, stanje se ne popravlja, a poslednji poraz od Fiorentine u gostima opet je alarmirao vođstvo Đenovljana da je vreme za promene.

Trener Roberto D'Aversa je "na ledu" već neko vreme iako je letos parafirao na dve godine. Jednostavno, stvari ne funkcionišu onako kako očekuju u klubu, a prva opcija da preuzme klupu, i letos je bio, i sada je - Dejan Stanković.

Italijanski mediji se opet pozivaju na izvore bliskim klubu i tvrde da je aktuelni trener Zvezde izrazita želja Dorije da preuzme brigu o ekipi. Podsećaju na pregovore Stankovića i čelnika Đenovljana letos koji se nisu završili povoljno po italijanski klub.

- Sampdorija i D'Aversa su u riziku: ako se desi još jedan poraz Stanković je spreman - trvdi list "Corriere dello Sport".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Naredni rival Sampdorije je Lacio koji u nedelju gostuje na "Marasiju".

Ukoliko domaći sastav ni u tom duelu ne upiše pobedu vrlo verovatno će to biti poslednji meč na klupi aktuelnog trenera, u slučaju poraza bio bi to deveti ove sezone za Sampdoriju, i definitivno kraj kratke epizode D'Averse na klupi.

Da li će ga zameniti Stanković ili neko drugo ime, teško je reći, jer Zvezdin trener ima nedovršena posla na Marakani.

Poznato je da mu je Italija druga kuća, tamo mu živi porodica i to je mogući adut u rukama Sampdorije da konačno privuče pod svoje skute Stankovića.

(Telegraf.rs)