ITALIJANI PIŠU! Atletiko Madrid i Mančester Junajted žele dovesti Zvezdinog štopera!

Ukoliko dođe do transfera, radilo bi se o višemilionskom iznosu

Zvezda je protiv Rendžersa izgubila dvomeč, ali je dobila nešto mnogo više, a to je igrač za budućnost u vidu Strahinje Erakovića.

Mladi štoper je posle utakmice obasut raznim epitetima, te je prema mnogima viđen i kao budući reprezentativac, a da mečevi sa škotskim predstavnikom nisu prošli neopaženo govore i Italijani, koji tvrde da su dva velikana zagrizla za ovog fudbalera.

Naime, kako tvrdi "Korijere delo sport", koji Erakovića već naziva "novim Vidićem", za usluge fudbalere Zvezde su zainteresovani Mančester junajted i Atletiko Madrid, dok je tržišna vrednost ovog fudbalera procenjena na 3.000.000 evra.

Bez sumnje je da će Zvezda u slučaju eventualne prodaje tražiti i mnogo više, s obzirom na to da je Eraković, iako još "bonus igrač", izrastao u odličnog štopera koji sa Aleksandrom Dragovićem čitave sezone stvara enigmu protivničkim napadačima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, posle meč sa Rendžersom u Beogradu, gde je Zvezda slavila sa 2:1, Stanković je određeni segment konferencije posvetio i hvaljenju upravo Strahinje Erakovića, uporedivši ga sa čuvenim Alesandrom Nestom.

Kao prvo, Strahinja je iz škole Crvene zvezde i kao takav zna kako da se nosi. Da kažem da smo mi njega trpeli, nismo ga trpeli. Sve što se prošle godine dešavalo, to je faza odrastanja. Strahinja je odbrambeni igrač koji igra i licem i leđima, jednako je brz, brzo nalazi poziciju odakle može da šprinta, da zatvori, podseća me malo na Alesandra Nestu. Što se tiče igranja otpozadi, iz meča u meč je sve bolji i sigurniji. Erak nije bonus, Erak je standardni štoper Crvene zvezde -. naglasio je trener Zvezde, Dejan Stanković.

Mančester junajted je već "uspešno" sarađivao sa školom Crvene zvezde, jer je Nemanja Vidić ostao legenda "Crvenih đavola", dok i u Atletiku imaju dobre uspomene na "Večite", jer između ostalog, trenutni stub odbrane je Stefan Savić, nekadašnji đak Partizana.

(Telegraf.rs)