Ispovest Zvezdinog veziste! “Boli me čim se popnem na prste, moram na operaciju”

„Posle hiruškog zahvata u Lionu moraću da nosim čizmu mesec dana“, otkrio za Žurnal mladi vezista

Verovali su na Marakani da će posle pripremnog perioda u Antaliji Veljko Nikolić biti kandidat za startnu postavu, ali se nekadašnji mladi reprezentativac Srbije suočio sa novim problem.

Odnosno starom povredom skočnog zgloba.

Pokušavali su na sve načine u Zvezdi da izleče Veljka Nikolića, ali je na kraju posle konsulatacija u Lionu odlučeno da bude podvrgnut operaciji u tom francuskom gradu.

„Vratio sam se u sredu iz Liona, bio sam tri dana. Ustanovljena mi je sutura ligamenata na zglobu. Ponovo ću put Francuske za sedam-osam dana. Operacija je zakazana za 21. februar, zašiće mi ligament uz kosku. Pregled je obavio doktor Bendžamin, najbolji u toj oblasti. Pitao me je koliko me boli, da li je hronična povreda...Odgovorio sam da sam tu nogu tri- četiri puta povređivao. Ubrzo je zaključio da je neophodan operacioni zahvat. Sa time sam se složio, posle čega je on obavestio medicinski tim Crvene zvezde“, rekao je za Žurnal Veljko Nikolić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Do nove povrede došlo je sasvim slučajno.

Đurić me je zakačio posle starta na loptu. Bilo je totalno nenamerno, ne ljutim se na njega. Odmah sam znao o čemu je reč. Bol je bio na istom mestu kao i ranije. Pokušavao sam narednog dana da potrčim, nisam mogao. Odluka je bila da se vratim u Beograd, ni injekcija nije pomogla“.

Izvesno je da Nikolića čeka duga pauza i da bi mogao da se vrati na teren tek na početku priprema za novu sezonu.

„Pomalo šetam. Osećam bol kad se popnem na prste ili napravim duži korak. Najviše odmaram i ležim kod kuće. Pridržavam se saveta da se ne krećem previše. Što se vežbi tiče, mogu samo u teretanu da bih održavao gornji deo tela. Posle operacije mesec dana moraću da nosim čizmu. Zatim, sledi dva meseca fizikalne terapije. Nakon toga sve zavisi od mene i kako će da zaraste. Nadam se da će da prođe bez većih problema i da ću biti na terenu za četiri i po meseca. Jedno je sigurno da je za mene sezona završena. Trudiću se da budem spreman za jun i početak priprema“.

Mozzartsport