ISPOVEST MUFTIJE MUSTAFE! “Igrao sam za Zvezdu pod lažnim prezimenom i delio svlačionicu s Piksijem”

Beogradski muftija otkrio malo poznate detalje iz života koji je obeležio fudbal

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić ispričao je u velikom intervjuu kako je svojevremeno igrao fudbal za Crvenu zvezdu, i to pod lažnim imenom i prezimenom, u periodu dok su crveno-beli dres nosile legende Dragan Stojković Piksi i Dragiša Binić.

Kada je bio dečak, fudbal je bio jedna od omiljenih stvari u životu Mustafe. Igrao ga je u Beogradu, a zatim i u Sarajevu gde je nastavio školovanje.

- Trenirao sam fudbal kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo. Dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom - počeo je priču Mustafa za Kurir.

Na tom meču primetili su ga i skauti crveno-belih...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je mom ocu Hamdiji i meni da, kao beogradsko dete, treba dođem u Zvezdu i da me čeka dres - otkriva malo poznate detalje muftija beogradski

Potom je Mustafa ispričao i kako je jednom obukao dres seniorskog tima Crvene zvezde, ali je morao da nastupi pod lažnim prezimenom jer je bio registrovan u Sarajevu.

- Na narednom raspustu sam trenirao sa Zvezdom, misleći da ću biti sa svojom generacijom. Međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi... Mislio sam da sam pogrešio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smeo da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi videli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković. Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je video, počeo je da viče "Mustafa, Mustafa". Sklonili su me iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvreme - ispričao je Jusufspahić.

(Telegraf.rs)