Ispovest Baraka Bahara: Pričao o Crvenoj zvezdi, navijačima, cenzuri, ratu…

Trener Zvezde u domovini dao novi veliki intervju

Trener Crvene zvezde Barak Bahar otputovao je u Izrael, gde je pričao sa nekoliko medija. Posle intervjua koji je dao za jedan projekat koji podržava učenike, u kojem je pričao o problemima u Zvezdi, ali i o tome kako u Srbiji gledaju na situaciju u Izraelu.

Bahar je u sredu uveče dao intervju u emisiji Erez i Abri na Kanalu 12, gde ej pričao o tome kako je živeti u Evropi kao Izraelac tokom rata.

On se osvrnuo na svoj govor u Lajpcigu, kada je po prvi put progovorio o situaciji u Izraelu.

Osećate da predstavljate srpski klub, navijače ne zanima šta se dešava u Izraelu. Morate da budete fokusirani na utakmice, to je Liga šampiona, i na trenutke stavite karijeru po strani i razmišlate šta je ispravno. Odlučio sam da ranije ne dajem intervjue, čekao sam trenutak da to iznesem. kada sam pričao o stvarima da je UEFA posmatrač, bilo je mesta gde je to ignorisano, to je najviše uvredljivo. To nije ni spomenuto na sajtu UEFA, a klub razume našu situaciju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Srbe ovo ne zanima, prilično su neutralni. Mnogo vole Izraelce i podržavaju Izrael. Bili su iznenađeni da je Izrael bio toliko ranjiv. Pokušavamo da objasnimo da smo mi ovde dobri i da samo želimo da postojimo, onda oni dođu i masakriraju nas. Mediji ih mnogo "hrane", a nije uvek istina sve što se objavljuje u medijima, pa im objašnjavam.

Barak je istakao da je razočaran scenama u Liverpulu, gde je minut ćutanja za Izrael izviždan.

- To u Liverpulu je bilo veoma razočaravajuće. Ogromne su žrtve, a neke od njih su navijale za Liverpul. Ne očekujem da vole Izrael, ali malo poštovana, minut ćutanja je dovoljan. Podrša u Nemačkoj je neverovatna, klubove tamo vode navijači i novac ne vlada, tako da istina izlazi na videlo.

Osvrnuo se i na situaciju u Zvezdi i podršku navijača i uprave.

- Počeli smo sjajno. Sada je manje dobar period. Kada imate rezultate, imate veću moć da utičete na ljude. Ovo je najveći klubu u Srbiji, sa najvećim uticajem na Balkanu. Osećam podršku mnogih navijača, a svakako i od uprave. Srbi sada nemaju ratove, postoji interesovanje oko situacije na Kosovu, ali se je fokusirano na sport.

(Telegraf.rs)