“Iskreno sam srećan zbog Partizana i čestitam mu”

Da li će tenzije na relaciji "večitih" sada makar malo splasnuti kada su i jedni i drugi "namireni"?

Srbija će prvi put posle osam godina imati dva učesnika u Evroligi, Partizan će se naredne sezone pridružiti Zvezdi sa kojom će, na obostranu radost, odigrati dve utakmice koje će dati poseban pečat njihovom rivalstvu.

O odluci borda Evrolige, koja je neobično snažno uveselila crno-beli navijački korpus, u petak je govorio i prvi čovek šampiona ABA lige Nebojša Čović.

Iskreno sam srećan i čestitam večitom rivalu. Bez ikakvog sarkazma to kažem. Lično sam Đodriju Bertomeuu još na Fajnal foru pre nekoliko godina pričao o konceptu Evrolige sa 20 klubova. I tada sam mu govorio da Srbija treba da ima dva predstavnika u eliti i eto, to se sada događa. Iskreno čestitam - poručio je Čović gostujući na televiziji B92.

https://www.youtube.com/embed/s_Pb6uhBecc?showinfo=0&rel=0&hd=1&feature=player_detailpage

Čović je, ipak, veći deo gostovanja posvetio klubu koji vodi i najavio korake za narednu takmičarsku godinu punu novih izazova. Prvi i najvažniji je produžetak saradnje sa trenerom Dejanom Radonjićem.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kao što znate, Dejanu ističe ugovor za nekoliko dana. Zasad smo pričali o njegovom ostanku, nastavku saradnje, ali više ćemo znati naredne sedmice. Prvo da prođe finale - otkrio je Čović.

Jedno od pitanja za Čovića odnosilo se na moguća pojačanja, neka imena se već pominju, među njima centar Igokee Dalibor Ilić kao adut na poziciji centra u narednoj sezoni.

Da bismo pričali o pojačanjima, prvo moramo da biramo trenera. Nismo još ništa govorili o pojačanja, niti smo sa bilo kim pričali. Gledajte koliko se imena samo pominje u poslednje vreme. Mi nismo nikog kontaktirali, što ne znači da nismo zainteresovani, ali o pojačanjima nećemo pre nego što izaberemo trenera. Tačno se zna koji su igrači pod ugovorima, sačekajte da završimo sezonu, pa ćemo onda o svemu - poručio je prvi čovek KK Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)