INTERVJU – Vidić UPOZORAVA Zvezdaše! “Plašim se da će Crvena zvezda doživeti scenario OFK Beograda!”

Vidić upozorava Zvezdaše

Iskusni defanzivac istakao u čemu vidi najveći problem.

Iskusni srpski fudbaler Nemanja Vidić na meti je medija nakon intervjua u Kuriru u kojem je izrazio spremnost da se kandiduje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Između ostalog, legendarni defanzivac poručuje i da je ozbiljno zabrinut za sudbinu Crvene zvezde, iako ona niže uspehe i na domaćoj i na međunarodnoj sceni.

- Kao navijač i neko ko je svoju mladost proveo u Crvenoj zvezdi, mnogo mi je drago što klub osvaja titule i igra u Evropi, ali se plašim da nas ti uspesi ne koštaju mnogo jednog dana. Imali smo priliku da vidimo slično u bliskoj prošlosti. Mislim da je krajnje vreme da se proveri odakle novac pojedinim ljudima dok su klubovi i dalje u velikim dugovima, pa ko je kriv i za toliko dugovanje Crvene zvezde - istakao je Vidić i dodao:

- Svi znamo, Zvezdini navijači isto znaju, ali niko se ne bavi tim slučajem. Svi ćute. Ne mogu da razumem da u našem fudbalu igrači koji nemaju tržišnu vrednost imaju plate od 600.000 evra plus bonuse.

Nemanja je potom dodatno pojasnio šta mu to smeta na Marakani.

- Crvena zvezda poslednjih godina nema nijednog igrača ispod 21 godine u važnim utakmicama u prvom timu. Prosek godina startnih 11 igrača je, čini mi se, 28. Šta ostaje posle takve politike kluba i trenera koji nemaju razumevanja za mlade igrače? Ja sam bio kapiten Zvezde sa 20 godina, Stanković još mlađi.

Takođe je, iskusni štoper, otrkio i čega se najviše plaši kada je su u pitanju crveno-beli. 

- U eri transfera od 100 miliona evra, Zvezda konstantinim igranjem u Ligi šampiona i Ligi Evrope, uz osvojene četiri titule, ne može da proda igrača ni za 5 miliona evra. Zato mislim da će dugovi Zvezde još rasti i sve se plašim scenarija OFK Beograda. Nadam se da grešim - zaključio je Nemanja Vidić.

Srbijadanas. Kurir.rs