Intervju sa Slavišom Stojanovićem: O derbiju, Joviću, Stankoviću…

Nekadašnji trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović govorio je za slovenački Sport Klub o periodu provedenom na Marakani, pruženoj šansi današnjim reprezentativcima Srbije Luki Joviću, Marku Grujiću i Mihajlu Ristiću, te prijateljstvu sa sadašnjim strategom crveno-belih Dejanom Stankovićem.

Slovenački trener doneo je Zvezdi titulu u sezoni 2013/14, čime je prekinuo sedmogodišnju dominaciju Partizana.

Utakmica sa najvećim rivalom se upravo i najviše seća.

Derbi je zaista jedinstvena utakmica. Nedelju dana pre njega u gradu je ‘ratno stanje’. Provokacije, medijski natpisi, ulične tuče, pritisak je stvarno veliki. Čak i ako osvojiš prvenstvo, a nisi dobio derbi, klupski navijači neće prihvatiti u potpunosti„, istakao je Stojanović za slovenački Sport Klub.

Tokom njegovog mandata afirmaciju su stekli Jović, Grujić i Ristić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Očekivao sam da će stići daleko, ali ne i daće Luka Jović tako mlad potpisati za Real Madrid. Srećan sam i zbog Marka Grujića, jer znam da ga je Jirgen Klop lično pozvao pre nego što je trebalo da potpiše za Liverpul. I ostali su utabali svoj put, srećan sam zbog njih„.

Stojanović poseban odnos ima sa sadašnjim trenerom Zvezde Dejanom Stankovićem.

Bio sam u Beogradu pre mesec dana, Dejan Stanković mi je veliki prijatelj i pomogao sam Crvenoj zvezdi u analizi Ludogoreca. U Stankovićevom stručnom štabu su moje bivše kolege – Nebojša Milošević, Nenad Milijaš, koji je u moje vreme bio kapitan Zvezde. Sve su to ljudi koji su vrlo usko povezani sa mnom. Ti odnosi su još uvek živi i respektabilni, što nažalost ne mogu reći za slovenačku sredinu, gde imamo čudan odnos prema uspehu, prema trenerima, selektorima i igračima„, poručio je Stojanović.

Strateg iz Gornjeg Dejana (51) nema klub otkako je u maju napustio Levski. Tokom karijere vodio je Livar, Domžale, Celje, Crvenu zvezdu, Lirs, Čangčung, Rigu, reprezentacije Slovenije i Letonije.

Sportklub