Iliev oštro odgovara Terziću! “Kad je Partizan vukao, Zvezde nigde nije bilo”

Sportski direktor Partizana se osvrnuo na doprinos svog kluba i povećanju koeficijenta na UEFA listi

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzića pre nekoliko dana je istakao mogućnost da naš fudbal od 2023. ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona dodavši da „nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente, a Partizan pobedio Floru i Anortozis“.

- Zvezda je ponovo evropski gigant, niže pobede u ozbiljnim evropskim takmičenjima i nalazi se na 39. mestu UEFA rang liste, što je najveći uspeh kluba u poslednjih 30 godina. Doneli smo srpskom fudbalu mnogo bodova i trenutno smo na 12 mestu u Evropi, što Srbiji od 2023. godine donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona - rekao je tada Terzić.

To je zabolelo čelnike Partizana, pa je uzvratio Ivica Iliev, prvi čovek sportskog sektora Parnog valjka, potkrepljujući stavove konkretnim podacima.

- Izuzetno poštujem Terzića, uvažavam Crvenu zvezdu i njene navijače, ali hajde da baratamo činjenicama, a ne da pričamo paušalno. Reći ću vam tačno procente koliko ko vuče u poslednjih pet godina: Zvezda 52 odsto, Partizan 33 odsto i ostali klubovi 15 odsto. To je činjenica - pojasnio je Iliev za Informer.

HTML5 Icon

Od poslednjih 18 sezona čak 12 puta grupna faza UEFA takmičenja. Bio je Partizan prvi naš klub koji se probio do Lige šampiona, prvi koji je ušao u Ligu Evrope, ovog leta je došao i do Lige konferencije i sve skupa može se smatrati redovnim učesnikom međunarodnih takmičenja.

Ivica Iliev

Printskrin: Youtube/Balkan Info

Ilijev nastavlja sa činjenicama:

- Niko da se zapita zbog čega nismo bili ranije među 15 najboljih. Zbog toga što je ranijih godina vukao Partizan, a Zvezde nigde nije bilo. Ne kroji se istorija onako kako nekom odgovara. Iz Zvezde, kad im odgovara, pričaju o istoriji u poslednjih pet godina, a kad im odgovara drugačije, onda pominju šta je bilo pre 30 godina.

- Jasno mi je da Terzić brani interes Zvezde, ali kad to radi, dobro bi bilo da ne omalovažava druge i da barata činjenicama umesto što se dodvorava navijačima- dodao je Iliev.

Inače, u Partizanu su izračunali da bi bez njihovog doprinosa u poslednjih pet sezona (koje UEFA obračunava praveći koeficijent) Srbija delila 24. mesto sa Bugarskom. U tom slučaju prvak bi startovao već od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a preostala tri predstavnika išla u kvalifikacije za novoformiranu Ligu konferencije, od druge eliminacione runde.

(Telegraf.rs/Informer)