Igrao za Partizan a sad vodi Crvenu zvezdu

On je na toj funkciji nasledio Anu Avramović, a dobio je jednoglasnu podršku novog Upravnog odbora kluba

Nekadašnji trofejni odbojkaški reprezentativac Srbije Nikola Rosić novi je generalni direktor Odbojkaškog kluba Crvena zvezda.

On je na toj funkciji nasledio Anu Avramović, a dobio je jednoglasnu podršku novog Upravnog odbora kluba, koji želi da crveno-bele vrati na stare staze uspeha.

"Odbojka je moj život i želim da joj dam još više u budućmosti. Ovo nije moj povratak, već duže vreme imam internacionalni kamp sa Aleksandrom Atanasijevićem i partnerski učestvujem u jednoj menadžerskoj agenciji. Zašto Zvezda? Igrao sam u Partizanu, ali svi moji prijatelji znaju kojiko ja volim ovaj klub i ovo je ispunjenje mog dečačkog sna, mojih ukućana i moje sestre, koja je bila učesnik jednog od dva najveća uspeha kluba", emotivno je ispričao Rosić na zvaničnoj promociji.

On je dodao da su dva najvažnija cilja - prvi da se ekonomski ozdravi Zvezda i takmičarske seniorske ekipe vrate na mesto koje im pripada, u Srbiji i Evropi, a drugi da se stvore odlični uslovi za mlađe kategorije.

"Plan je da napravino prepoznatljiv sistem kod nas i šire, da damo primer i ostalim klubovima i budemo škola odbojke koja će dati buduće reprezantativce. Napravili smo jak Upravni odbor, to su ljudi koji su puni energije i želje da zajedno postignemo isti cilj i da se Zvezdi vrate slavni dani. Hvala svim u klubu a posebno gospođi Ani Avramović, koja me je oberućlčke prihvatula i koja će ostati moj savetnik", poručio je Rosić.

Jedan od članova Upravnog odbora privrednik Milan Vujko istakao je da se priključio timu kao veliki zvezdaš, na poziv Dragana Kilibarde, i čovek koji je već angažovan u džudo klubu, FK Grafičar i Bodibilding savezu.

"Verujem da ćemo napraviti velike uspehe na domaćim terenima i što pre na evropskoj sceni", poručio je Vujko.

Sportski zurnal