Igrao za FMP, trebao pojačati Crvenu zvezdu a sad se seli u Tajvan

Ajzea Ostin će igrati u Hsinču Lajonersima, što nije veliko iznenađenje, ako pogledamo njegov put tokom karijere

Mnogi ljubitelji regionalne košarke vrlo brzo će se setiti Ajzee Ostina

Igrač koji je nastupao za FMP odlučio je da krene linijom manjeg otpora, pa je dugo išao put egzotičnih destinacija, a kako javlja Sportando ponovo je pronašao jednu takvu. Nekadašnji košarkaš Bejlora će igrati predstojeću sezonu na Tajvanu.

On će se naći u timu pod nazivom Hsinču Lajoners, naglasila je njegova agencija pomenutom specijalizovanom košarkaškom portalu. Ostin je samo tokom ove sezone igrao u Meksiku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Da podsetimo, Ostin je u FMP-u samo oživeo košarkašku karijeru, koja je u trenutku kada mu je otkriven Marfanov sindrom bila ozbiljno ugrožena. Desilo se to samo koji dan pre nego što je bilo planirano da bude izabran na NBA Draftu tokom 2014. godine.

Na devet mečeva u dresu tima iz Železnika, Ostin je u proseku beležio 9,1 poen uz 3,2 skoka za nešto više od 15 minuta na terenu. Ranije se pominjalo da bi karijeru mogao da nastavi u Makabiju, AEK-u, Asvelu i Crvenoj zvezdi, ali je Amerikanac ipak odlučio da krene put Tajvana.

Inače, on je našim navijačima u glavi ostao i po tome što je u jednoj prepisci na Tviteru uvredljivo govorio o našoj zemlji nakon što je otišao u Kinu, gde je nastavio karijeru. Kasnije je tu poruku obrisao, ali prekasno, pošto je šteta već bila načinjena.

(Telegraf.rs)