Igrači Jang Bojsa PROVOCIRAJU! Švajcarac želi osvetu nakon incindenta sa TENKOM

Smetala im je proslava srpskog šampiona od pre četiri godine, kada je Zvezda obezbedila grupnu fazu Lige šampiona

Crvena zvezda i Jang Bojs će u sredu od 21.00 odigrati meč drugog kola Lige šampiona, a sve oko ovog duela pomno prate i švajcarski mediji.

Najuticajiniji list Švajcarske Blick donosi i veoma provokativan tekst u najavi duela na Marakani, gde je naslov kako Jang Bojs želi osvetu zbog skandala sa tenkom u Beogradu iz 2019. godine.

Aludira se na to da su ova dva tima 2019. godine igrala plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je Zvezda uspela da prođe dalje zahvaljujući golu u gostima - u Bernu je bilo 2:1 za Švajcarce, a u Beogradu 1:0 za Zvezdu.

Gol Vukanovića na Marakani, pred 50.000 navijača doveo je pristalice crveno-belih u stanje delirijuma, a nakon što je sudija odsvirao kraj, usledilo je burno slavlje, gde su igrači Zvezde na kraju završili na oklopnom vozilu, koje je u svrhu slavlje dovezeno ispred Marakane tada, zajedno sa tenkom, koji i dalje stoji ispod severne tribine.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Upravo to je i tema "Blick-a", koji navodi da se tri igrača Jang Bojsa sećaju utakmice iz 2019. godine, kada su igrači Zvezde slavili ulazak u Ligu šampiona u improvizovanom oklopnom vozilu, napravljenom od šper-ploča.

To vozilo je vozilo igrače, koji su se popeli na njega do Autokomande i nazad, a za to vreme igrači Jang Bojsa ostali su "zarobljeni" na Marakani i oko sat vremena su čekali u autobusu, kako bi mogli da krenu, dok se ne raziđe gužva i slavlje Zvezdinih navijača.

Ovaj čin Blick vidi kao pobedu na sportskom terenu, a nakon toga i čin poniženja rivala, zbog toga navodi da mnogi igrači žele osvetu, a kao primer navode Saidija Janka.

Izbacili su tenk na ulicu. Bilo je dosadno čekati nakon ispadanja iz Lige šampiona, jer su svi samo želeli da odu kući. Sada želimo osvetu i još više tri boda!

S druge strane, listi "Blik" konstantno navodi u svom tekstu da je tenk bio provokacija, iako je u pitanju oklopno vozilo.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: