“Igrači iz ovih liga su interesantni Zvezdi, dovešćemo boljeg špica od Makabijevog Pjeroa”

Raport šefa skauting službe crveno-belih

Dok je igrao za Crvenu zvezdu, bio je pokretačka snaga tima! Danas, nekadašnji vezista crveno-belih Marko Marin ima zadatak da pronađe igrače koji će od srpskog šampiona učiniti bolji tim!

Šef je skauting službe od juna ove godine, a u velikom intervjuu za "Mocartsport" govorio je o aktuelnim temama kada su u pitanju transferi i otkrio je koje lige su zanimljive crvenom-belima.

Naravno da nam Premijer liga nije među prioritetima za skautiranje, svima je jasno zašto… Ali skandinavske lige su interesantne, druga liga Francuske, Portugal. Tu se mogu naći momci koji mogu mnogo da doprinesu našem timu. Skauting naših igrača iz inostranstva je posebna tema. To moramo da imamo u glavi uvek, bilo da je reč o momcima koji su kao ja odrasli u inostranstvu ili koji su već bili ovde. Kada imaš limit od četiri stranca, Zvezdine vođe moraju da budu naši igrači. Zvezda koja igra u Evropi mora svima da bude mamac. Prilično sam ambiciozan čovek, i mislim da najveća ekipa u Srbiji mora da ima u svojim redovima i reprezentativce naše zemlje. Koliko god to izgledalo neralno u ovom trenutku - rekao je Marin.

Priznao je Marin i da je neulazak Zvezde u LŠ sve pokvario kada su u pitanju transferi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Imali smo mnogo ideja i dobrih rešenja koja nisu iz brojnih razloga realizovana. Čekalo se da se uđe u Ligu šampiona, imali smo osećaj da je ekipa dobra i da je sposobna za taj korak. I dalje verujem da smo imali kvalitet da prođemo Makabi. To je fudbal, ne krivim nikoga. Taj plan koji smo imali za kraj prelaznog roka, da dovedemo još trojicu kvalitetnih fudbalera, poremećen je ispadanjem, odnosno neulaskom u Ligu šampiona

- Munas Dabur je bio tema. Zvao sam za Basa Dosta, on je bio slobodan. Na kraju smo mi odustali zbog njegovih godina. On nije bio nerealan, a veliko je ime, pa se nekom možda čini da jeste... Morate da shvatite da je prelazni rok često pun improvizacija, u svim klubovima. Možeš da pripremiš jedan scenario, a onda nešto drugo iskoči, neko te poremeti, a neko se negde drugde posvađa s trenerom, i postane ti dostupan.

Kada su u pitanju napadači, zvezda je na kraju dovela Kalifu Kulibalija koji se kandiduje da bude jedna od najvećih promašaja.

Svi smo u tome učestvovali, kao i za Bukarija. Ali morate da znate da je Kalifa došao kao alternativna opcija, ne da igra uz Pešića. Odigrao je skoro 100 utakmica u francuskoj ligi, reprezentativac je, na 30 utakmica je postigao šest golova, takođem prošle polusezone je dao četiri pogotka na sedam mečeva, pokazao je neki kvalitet koji nam je povremeno potreban. Trenutno nisam zadovoljan. On je došao potpuno nespreman.

Zanimljivo, Marin se dotakao i napadača Makabija Francija Pjeroa koji je dao dva gola Zvezdi u kvalifikacijama za LŠ.

On je protiv nas odigrao stvarno dobar prvi meč, dao je dva gola, bio jak u duelu, i svi su ga zapamtili. Međutim, ja ga u revanšu u Beogradu nisam nešto video. Razumem utisak navijača jer je dao dva gola protiv nas i bio sjajan, a šta ćemo s tim jednim golom u prvenstvu Izraela? Tvrdim da je Šilja Pešić bolji igrač od njega, kao i sve naše alternative koje smo hteli da dovedemo. Tvrdim da ćemo dovesti boljeg špica od njega. To slobodno tako napišite, dovešćemo boljeg špica od Pjeroa.

(Telegraf.rs)