“Idi u Zvezdu, Srbi vole Ruse, liga je laka, a sa pola miliona u Beogradu si Bog”

Uskoro pada odluka.

Šanse da Artjom Dzjuba pojača Crvenu zvezdu nisu velike, ali još uvek postoje.

Ako bi se pitao bivši menadžer iskusnog napadač Zenita, Aleksej Sofonov, njegov savet bi bio da Dzjuba prihvati ponudu srpskog šampiona.

- Očigledno je da trener Zenita Semak ne računa ozbiljno na Dzjubu za sledeću sezonu. Nešto se desilo između njih dvojice. Zato mislim da bi za Dzjubu bilo najbolje da ode - izjavio je za Sovsport.

Pored ponude iz Srbije, ruskog napadača zovu i klubovi iz Turske.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- U Turskoj najbolje plaćaju, plus vole igrače sa jakim imenima. Ali, u Turskoj niko neće da se zeza sa njim. Kazaće mu, dobio si pare, hoćemo golove! Prvenstvo je teško, navijači su opasni. Ako mu ne krene, počeće da ga pljuju - smatra Safonov.

Kao jedina prepreka za dolazak u Beograd je plata koja ne bi prelazila 500.000 evra po sezoni.

- Jedina realna i prava opcija je Crvena zvezda! Tamo je Dzjuba poznat i što je još važnije u Srbiji vole Ruse. Plus, to je dobra opcija za život posle karijere. Ne volim da brojim bilo kome pare, niti da bilo kome zavirujem u novčanik. Dzjuba je pristojno zaradio. Mogao bi posle karijere da kupi jednu kuću u Srbiji, drugu na moru u Crnoj Gori. Da otvori fudbalsku akademiju u Beogradu, u Srbiji ima mnogo talentovane dece - istakao je bivši menadžer Dzjube i dodao.

- Bio sam nekoliko puta u Srbiji. Sjajno mesto za život. Ponavljam, tamo vole nas Ruse. Plata od 500.000 evra godišnje garantuje više nego pristojan život u Srbiji. Opet, prvenstvo nije preteško, dva super meča u sezoni sa Partizanom, u ostalo može da igrate sa pola snage. Za starijeg igrača ovo je dobra opcija - zaključio je on.

Srbijadanas