Ibanez ispričao kako ga je grof “kupio” za ceo život!

Zanimljiva anegdota bivšeg igrača crveno-belih

Argentinac Luis "Lučo" Ibanjez (32) navijačima Zvezde bio je i ostao jedan od omiljenijih igrača koji su prodefilovali kroz "Marakanu" iako se tu zadržao samo jednu sezonu.

Bila je to jedna od onih godina u kojoj je trener bio Miodrag "Grof" Božović, a Ibanjez je upravo crnogorskog stručnjaka označio kao osobu koja je ostavila najjači utisak na njega od svih trenera sa kojima je radio.

"Lučo" se u razgovoru za hrvatsku podkast emisiju "Inkubator" prisetio jednog detalja zbog kojeg će Božovića zauvek pamtiti kao sjajnog čoveka i trenera.

- Ko ti je bio najupečatljiviji trener? - pitao je domaćin emisije Luča.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Imao sam stvarno dobrih trenera koji su ostavili... - počeo je Argentinac.

- Ko te je najviše "kupio"? - prekinuo ga je voditelj konkretnijim pitanjem.

Posle malo razmišljanja, Ibanjez je počeo svoju priču o Božoviću.

- Grof, ja mislim, Božović. Ispričaću vam tu jednu anegdotu. Tada u Zvezdi nismo dobijali 3-4 meseca platu, neki igrači tri, neki pet... Imao je jedan Brazilac kolega, koji je tada došao u Zvezdu, imao je malu platu i nije je dobio 3-4 meseca - prisetio se Argentinac.

Za Zvezdu su u tom periodu igrala dvojica Brazilaca, Edson Silva i Bruno Matos, a Ibanjez je sigurno mislio na ovog drugog s obzirom na to da je Silva stigao kao veliko pojačanje, za, naravno, solidne pare koje je primao.

Nastavio je "Lučo"...

- I kad je dobijao (platu), pola je slao kući porodici. I tako je došao jednom, nije imao novca i kaže "nemam novaca, familija, ovo,ono, ima četvoro, petoro dece tamo u Brazilu". I zove mene Grof, kaže mi "Lučo, dođi", i ja odem kod njega, i on mi kaže "pitaj koliko mu treba". "Ne znam, koliko može šefe". "Pitaj koliko mu treba", kaže mi Grof.  Ja mu na to kažem "koliko imate". I onda je on meni rekao: "Ok, daću mu ja jednu celu platu, pa vidi ako treba posle više da mu se da". On izvadi ispred mene iz svog džepa i "evo plata", kaže.

- Nadam se da si sad miran, hoću da treniraš sto posto - rekao je Grof posle Brazilcu.

Ibanjez kaže da ga je tim gestom Grof oduševio.

- I tu me je on kupio za ceo život, to uvek pričam, ostala mi je ta anegdota. Trener nema potrebu da to radi, mogao je zvat predsednika i reći mu da ovom da platu. Nego on je tako doživeo taj trenutak, vidi da igrač "nije tu" - prisetio se "Lučo".

Telegraf.rs