Iako je Zvezda poražena u Lajpcigu, Zvezdaši se moraju radovati OVOJ POBEDI!

Izveštač Kurira iz Lajpciga - Aleksandar Radonić

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su još jednu hrabru i mušku utakmicu u Ligi šampiona. Uprkos porazu od Lajpciga (1:3) u gostima, crveno-beli nisu razočarali.

Posebno imponuje činjenica da je rezultatski egal i neizvesnost u utakmicu nastala po ulasku tri Zvezdina klinca - Vladimira Lučića, Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića. Odigrala su Zvezdina decu bez greške, odgovorno u odbrani u napadu, prošli vatreni krštenje i pokazala da su ogroman potencijal.

Bez obzira na neka skupo plaćena pojačanja sumnjivog kvaliteta, dečaci ponikli podno južne tribine stadiona "Rajko Mitić" objasnili su kako treba da se bori za sveti grb i dres i šta bi on u suštini trebalo da znači svakome ko ga obuče.

Da je bilo malo sportske sreće Kosta Nedeljković bi debi u dresu Crvene zvezde pamtio po golu, ali je lopta posle njegovog šuta i odbitka završila na stativi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Imam 17 godina, a debitovao sam u Ligi šampiona. To je nešto o čemu sam sanjao. Mogli smo kod 2:1 za njih do izjednačenja, bila je moja stativa, prilika Kataija, nismo imali sreće - rekao je Kosta Nedeljković.

Jovan Mijatović imao je nekoliko lepih prodora, međutim kako i sam reče, moralo je to mnogo bolje. I on je debitovao u Ligi šampiona, ali sa 18 godina.

- Borili smo se celu utakmicu, ali rezultat nije došao kao nagrada. Nedostajalo je i malo sreće. Fenomenalan je osećaj igrati Ligu šampiona. Ovaj tim, uz navijače može mnogo - poručio je Jovan Mijatović.

Partiture sa loptom postale su zaštitni znak Vladimira Lučić, momka koji je bljesnuo ove sezone u dresu Crvene zvezde i pokazao veliki kvalitet.

- Svi smo nezadovoljni, jer smo izgubili bodove. Utisak je bio da ćemo izjednačiti. Na kraju, pamti se rezultat, a ne naša lepa igra - bio je jasan Zvezdin Lučke.

I još jedan važan segment posle razgovora sa ova tri momka nakon utakmice, zapazio je reporter Kurira. Onaj Zvezdin gen, neodoljivu požudu i želju za pobedom. Sva trojica su na pitanje našeg novinara, šta se može očekivati u okršaju ova dva kluba za dve nedelje u Beogradu kazali:

- Idemo da pobedimo!

Lepo, onako zvezdaški.

Crvena zvezda posle prve polovine grupne faze Lige šampiona nije razočarala. Videlo se da je razlika u kvalitetu u odnosu na Mančester siti i Lajpcig velika, ali da sa Jang Bojsom može da se bori za treće mesto i Ligu Evrope. To i treba da bude cilj za četu trenera Baraka Bahara. Biti u ovoj konkurenciji treći, bio bi ogroman uspeh, ne samo sa finansijskog aspekta, već i sa sportskog, jer bi značilo proleće u Evropi.

Kurir sport/ A. Radonić