I KAPITENI DIŽU SIDRO SA MARAKANE: Oktrivamo moguće odlaske (FOTO)

Prethodnog vikenda Crvena zvezda je odbranila šampionsku titulu i obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima će startovati početkom jula.

Pošto od kraja sezone do prve takmičarske utakmice ima nepunih mesec i po dana, jasno je da će neka pitanja vezana za igrački kadar morati da budu rešavana već tokom juna, a pred pojačanja očekuju se i odlasci.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić najavio je juče da se ne očekuje buran prelazni rok, ali i da će odlasci uticati na angažovanje novih igrača.

Zvezda poseduje obiman igrački kadar i to je dovelo do situacije u kojoj mnogi igrači "nisu viđali" teren u sezoni na izmaku, pa bi upravo mnogi od njih trebalo da napuste klub.

Na spisku igrača koji su viđeni za odlazak nalaze se: Stefan Hajdin, Nenad Milijaš, Rašid Sumaila, Lorenco Ebisilio, Milan Jevtović, Džonatan Kafu i Dejan Meleg.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Postoji još jedna grupa, onih koji bi mogli da napuste "Marakanu", ali neće biti čudno ako i naredne sezone ostanu u klubu.

"Žurnal" piše da je zamenik kapitena Vujadin Savić na spisku onih kojima će klub omogućiti da realizuju transfer u inostranstvo ukoliko stigne adekvatna ponuda.

Čuli smo juče da je na izlaznim vratima i mladi Dejan Joveljić, a od defanzivaca bi klub mogli da napuste još Filip Stojković i Milan Rodić.

Zvezdan Terzić je u sredu govorio da je prioritet angažovanje još jednog defanzivnog veznog igrača, a to upućuje na zaključak da bi i Branko Jovičić mogao da bude prodat ovoga leta.

Mogući odlasci:
Vujadin Savić
Filip Stojković
Milan Rodić
Branko Jovičić
Goran Čaušić
Dejan Joveljić

Kada se govori o pojačanjima prioritet su štoper(i) i defanzivni vezni. Videćemo kako će se završiti priča sa Radovanom Pankovim koji bi mogao da bude jedan od dvojice štopera koji će ovoga leta pojačati Zvezdu.

Spekulisalo se prethodnih dana o još nekim imenima, poput ofanzivnog veziste Usmana Maronga (Trajal Kruševac) i iranskog napadača Mehdija Taremija (Al Garafa), ali se čini da crveno-beli trenutno imaju druge prioritete.
Da zaključimo sa igračima koji privlače veliko interesovanje, ali koje Zvezda želi da zadrži po svaku cenu. U tu grupu spadaju Milan Borjan, Marko Marin, Dušan Jovančić, Milan Pavkov, El Fardu Ben i Mirko Ivanić.

sportske.net