I DALJE JE NAPETO! Razmatra se odluka o DEPORTACIJI Đokovića!

Drama oko Novaka Đokovića u Melburnu i dalje nije završena.

Ministar za migracije Aleks Hok ima pravo da deportuje Novaka svakog trenutka.

Kancelarija ministra potvrdila je da još uvek razmišlja da iskoristi takvu moć, koju ima pravo na osnovu tamošnjeg Zakona.

"Kao što je navedeno na Sudu, ministar Hok razmatra da ukine vizu gospodina Đokovića u skladu sa članom 133C (3) Zakona o migracijama. U skladu sa tim, temeljno će se razmotriti to pitanje. Iz pravnih razloga je neprikladno komentarisati tu temu", rekao je Hokov portparol.

Podsetimo, Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

novak
FOTO: PRITNSCREEN

Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovo da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga.

Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Djokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

(Kurir sport)