“Hvala svim navijačima, a posebno Grobarima, ovo je temelj…”

Oglasila se navijačka grupa Crvene zvezde

Srpska javnost je obojena u crnilo, nakon što je određen broj državljana ubijen na Kosovu. Zbog njih, zemlja je odlučila da proglasi dan žalosti, a njihova smrt je ujedinila navijače svih klubova iz Srbije, gde su prednjačile Delije i Grobari.

Pred Hramom Svetog Save se okupio dosta velik broj navijača, iz nekoliko navijačkih grupa, a tu su bili i Delije, Grobari, Taurunum Bojsi, Plava Unija...

Nakon okupljanja i paljenja sveća, oglasile su se Delije i saopštenjem.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Večeras se u hramu Svetog Save okupilo nekoliko hiljada ljudi na pomenu našoj braći Stefanu, Bojanu i Igoru koju su junački položili svoje živote za otadžbinu na Kosovu i Metohiji. Pomen je služio vladika Stefan sa sveštenstvom hrama. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu, naročito navijačima drugih klubova koji su pokazali da postoje stvari koje su mnogo značajnije od naše klupske pripadnosti.

- Hvala navijačima OFK Beograda, Zemuna, Voždovca ali posebno hvala navijačima Partizana koji su u ogromnom broju došli na pomen. Umesto na ulici i na tribinama jedni naspram drugih, danas smo stajali u Hramu jedni pored drugih. Pokazana je visoka svest i ljudskost koja neka bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa - napisale su Delije.

(Telegraf.rs)