Hugo Vijeira ne veruje u Srbiju… “Srbi, dobri ste, ali mi imamo Ronalda”

– Voleo bih da obe reprezentacije odu na Mondijal u Katar – kaže Portugalac

Portugalac. Srpski zet. Strelac prelepih golova za Crvenu zvezdu u večitom derbiju. I idealan sagovornik pred utakmicu godine za naš fudbal u Lisabonu – Ugo Vieira.

Kao i u periodu kad je golovima oduševljavao navijače Crvene zvezde i upisivao se u istoriju najtrofejnijeg srpskog kluba, Vieira je i danas otvoren za razgovore sa medijima i maksimalno profesionalan.

Žurnalov zahtev za intervju uoči velikog sudara njegove Portugalije i po mnogo osnova takođe njegove Srbije prihvatio je sa zadovoljstvom.

Vieira je u braku sa Srpkinjom Ninom, roditelji su dvoje dece i trenutno žive u Rumuniji. Nekadašnji špic Zvezde je od letos član Univerzitatee iz Krajove.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Voleo bih da obe reprezentacije odu na Mondijal u Katar, bilo bi zanimljivo gledati ih na šampionatu. Kad se ima u vidu kvalitet, siguran sam da to može i da se dogodi – počeo je Ugo Vieira priču o raspletu u mondijalskim kvalifikacijama.

Portugalija ima skuplji tim i više zvezda, igra na domaćem terenu u Lisabonu i dovoljan joj je bod za plasman u Katar. Na papiru je izraziti favorit.

Dao bih prednost Portugalu, jer je naš tim zaista jak i imamo Kristijana Ronalda – kaže Vieira, rođen u Barselosu na severu Portugalije i u domovini ranije igrač Santa Marije, Eštorila, Žil Visentea, Benfike i Brage.

Delikatnost zadatka za Srbiju nije samo što joj je potrebna pobeda, nego i u obavezi da se zaustavi i dalje jedan od najboljih fudbalera današnjice Kristijano Ronaldo.

Nije lako stopirati ga, uvek daje maksimum i mislim da će Srbiji biti prilično teško da ga zaustavi. Nije, međutim, portugalska reprezentacija samo Ronaldo. Bruno Fernandeš, Renato Sančes, Andre Silva, Žoao Feliks...Imaju veliki kvalitet. Pepe ne igra i to je dobra vest za vas Srbe.

Uporedio je Vieira reprezentaciju Srbije iz perioda kad je on igrao u našoj zemlji i sada:

Srbija je mnogo jača nego pre, dobra je reprezentacija. Mitrović i Tadić su odlični igrači, ali nisu samo oni. Imate Vlahovića, Jovića, Grujića...Nadam se dobroj utakmici..

SportskiŽurnal