Hteo ga je Partizan, a sad je na pragu Crvene zvezde

Pored napadača i mladog Banjca, ovo je treći cilj za prelazni rok koji je postao poznat javnosti

Već se uveliko piše o letnjem prelaznom roku u Crvenoj zvezdi. Kako bi se ekipa Dejana Stankovića domogla Lige šampiona i ponovila uspehe Milojevićevog sastava, Mrkela i ljudi zaduženi za transfere moraće da dovedu nekoliko pojačanja.

Već se priča o mladom Mihajlu Banjcu iz Inđije kao o zalogu za budućnost, tu je i Anderson Silva iz Famalikaa koji je favorit da pojača napad crveno-belih, dok bi na krilo mogao da stigne igrač koga je prošle godine hteo Partizan.

Kako piše Sportski žurnal, pitanju je Srđan Spiridonović zvani Spidi, koga su crno-beli hteli da otkupe od grčkog Panioniosa za 300.000 evra.

Ta ponuda nije prihvaćena, pa je on posle otišao u poljski Pogon. Do kraja sezone, Spiridonovića očekuje borba za vicešampionsko mesto u prvenstvu. Legija je odmakla, ali je trka za drugo mesto uzbudljiva i čak pet klubova razdvajaju bod ili dva.

Spiridonović je jedan od brojnih Srba rođenih u inostranstvu. Igrao je za omladinsku i mladu reprezentaciju te države, nije debitovao za seniorsku. Počeo je u školi Rapida, kao 16-godišnjak se preselio u redove bečkog rivala Austrije. Za ljubičaste je upisao svega sedam utakmica u Bundes ligi Austrije, daleko više za rezervni tim slavnog kluba.

Spiridonović (levo)
Spiridonović (levo)foto: Profimedia

Nezadovoljan statusom u Austriji, povukao je leto 2014. Spiridonović neočekivan potez i preselio se u Italiju.

U Seriji B takmičio se za Vićencu, potom prešao u Mesinu, pa se već godinu dana kasnije vratio u državu u kojoj je rođen.

Obukao je dres Admire i zaigrao koliko-toliko u skladu sa potencijalom iz mlađih kategorija. Imao je dve solidne sezone, pa prihvatio poziv Panioniosa.

U tom trenutku, atinski klub je bio u žiži zbog neočekivano odličnih rezultata sa trenerom Milojevićem na čelu.

Espreso