Hrvatski trener nasmejao sve Delije izjavom o finalnoj seriji ABA LIGE (FOTO)

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović prokomentarisao je dešavanja tokom finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti koja su podigla mnogo prašine.

Nekadašnji strateg hrvatske reprezentacije smatra da su u trećoj i petoj utakmici morale da se isprazne tribine.

- Ništa nije bilo sporno u sudijskim odlukama u ovoj seriji. Na kraju je pobedila ekipa koja je na terenu bila bolja. Međutim, u prve dve utakmice desio se taj "folklor"... - rekao je Petrović u emisiji "Sport nedeljom" i nastavio:

https://www.youtube.com/embed/5-Vjxbn3hMg

- Sećam se 1984. kada je Cibona gostovala u Beogradu i kada je Zvezda igrala u Zagrebu. Tamo smo mi bili ustaše, ovde su oni bili četnici. Bio je taj zvučni teror, koji po meni svaki igrač i trener treba da prebrodi, ako želi da bude najbolji. To motiviše svakog sportistu.

Petrović najviše zamera Jasminu Repeši, što je izjavama doveo do toga da treća utakmica po njemu bude neregularna.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Prve dve utakmice u Beogradu bile su relativno regularne. Međutim, jedna nesrećna rola Jasmina Repeše nakon druge utakmice dovela je do toga da se animozitet pretoči u političku sferu. Koji je bio motiv Jaska? Da opravda 60 razlike u dve utakmice i da prebaci u neko drugo polje?

Jasmin Repeša
Jasmin Repeša

Potom je naveo da je treći meč koji je odigran u "Morači" bio neregularan i da je menadžement ABA lige morao da reaguje.

- Treća utakmica bila je neregularna. Tu zameram i menadžmentu ABA lige i prvom sudiji Tomislavu Hordovu što nisu ispraznili dvoranu. Da je treća utakmica igrana u praznoj dvorani mi ne bismo imali nikakvih problema. Ili bi bilo 3-0 ili 2-1, ali bili postavljeni parametri kako se dalje ponašati. Četvrtu utakmicu je spasao disciplinski sudija, koji je ispraznio tribine. Ona je bila regularna, navijanje je bilo fantastično, bez ikakvih problema.

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Budućnost
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Budućnost

Naglasio je da je isto to trebalo uraditi i u odlučujućoj petoj utakmici.

- Logično sada dolazi ta peta utakmica, koja odlučuje o svemu. Ona je isto bila neregularna. Zvučni efekat mi nije važan. To me ne interesuje. Ne možeš nekome to zabraniti, ali teren i suđenje moraju biti regularni. Ono što je trebalo uraditi u trećoj, trebalo je i u petoj – isprazniti dvoranu - zaključio je Petrović.

blic