Hrvatski trener BESAN zbog Zvezdinih pojačanja: “Nije normalno da igramo istu ligu sa njima!”

Direktor i privremeni selektor reprezentacije Hrvatske, Aco Petrović, objasnio je zašto smatra da Crvenoj zvezdi i Partizanu nije mesto u ABA ligi.

Nakon dolaska Fakunda Kampaca u redove Crvene zvezde, Petrović je na Tviteru poručio "da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu", jer su sa svojim budžetima nespojivi sa ovim prostorima.

Njegova objava izazvala je brojne reakcije, pa je odlučio da objasni šta je tačno mislio.

"Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Po meni nije normalno da istu ligu igramo s timovima koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca. Naši su problemi samo naši, od toga ne treba da bežimo i činjenica je da bi nam klubovi morali biti kompetitivniji, ali kad pogledaš Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu te stvari da se mere", kaže Petrović u intervjuu za "Jutarnji" i dodaje:

"Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1,8 milijuna evra neto, to jednostavno nije nešto s čime se bilo ko od nas može nositi".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kurir sport