Hrvatski mediji pišu: “Realno, Zvezda će preuzeti vladavinu regionom umesto Dinama”

Pred Modrima je vreme kada će morati da stegnu kaiš pod novim rukovodstvom

Poslednjih godina u regionu se često vodi debata koji klub sa Ex-ju prostora je najbolji. Izbor se svodi na dva imena, Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb.

I rezultati koje su Zvezda i Dinamo ostvarivali u Evropi poslednjih godina, kao i koeficijent koji imaju na UEFA rang listi, daje im za pravo da konkurišu za lidera u regionu.

Imali smo u prošlosti i izjave čelnika oba kluba oko toga ko je bolji, a svojevremeno je generalni direktor Zvezde, Zvezdan Terzić, priželjkivao da upravo Dinamo bude rival crveno-belih u kvalifikacijama, kako bi se konačno dobio odgovor ko je bolja ekipa i ko vlada regionom.

Do megdana Zvezde i Dinama nije došlo još od raspada Jugoslavije, iako ih je žreb svojevremeno spojio za potencijalni plej-of Lige šampiona, ali su tada i Zvezda i Dinamo ispali i nije došlo do njihovog duela.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Novi megdan je potencijalno moguć naredne sezone u Ligi šampiona, ukoliko Dinamo sačuva prvo mesto u Hrvatskoj i kasnije se domogne Lige šampiona (iako postoji šansa teoretski da Zvezda i Dinamo budu u istom šeširu).

Međutim, posle previranja u Dinamu i promena u klubu, gde je posle godina vladavine klubom izopšten Zdravko Mamić, pred "Modrima" su vremena promena i period tranzicije gde će glavnu ulogu u novom rukovodstvu imati Dario Šimić.

Jutarnji list se bavio ovom temom, koju su povezali sa borbom za prevlast na Balkanu sa Crvenom zvezdom.

Kako navodi novinar Dražen Krušelj u svom tekstu, pred Dinamom vreme u kojem će klub morati skromnije da posluje.

Jutarnji list

Printskrin: Jutarnji.hr

Pred Dinamom je vreme stezanja kaiša? "Realno, Zvezda će preuzeti prevlast u regionu" - glasi naslov ovog teksta.

U tekstu se navodi i da će Zvezda zbog garantovane Lige šampiona, koja će joj doneti i ogroman novčani prihod značajno da se izdvoji u odnosu na konkurente, posebno misleći na Dinamo, pred kojim je neizvesnost oko budućeg vođenja kluba i kakva će biti jačina tima.

- Realnost je da gubimo prevlast u regionu, jer je Crvenoj zvezdi sledeće sezone zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Sa tim u paketu imaće i prihod od 30-ak miliona evra - navodi se između ostalog u tekstu.

Telegraf.rs