HRVATI NAPALI SVOG FUDBALERA! “Podržavao si Đokovića a sad kad je rat nema te nigde”

Sve zbog ignorisanja sukoba Rusije i Ukrajine

Jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca i fudbaler Zenita Dejan Lovren ponovo se našao na meti kritika javnosti u svojoj zemlji, jer se od početka sukoba Rusije i Ukrajine nije oglašavao o toj temi, a nije ni napuštao Sankt Petersburg, kao ni svoj klub.

FIFA je dozvolila svim fudbalerima da raskinu ugovor sa ruskim i ukrajinskim klubovima bez ikakvih posledica, ali se Hrvat nije odlučio na to, već je ostao član kluba.

Od početka sukoba Rusije i Ukrajine iskusni defanzivac nije odigrao nijedan meč zbog povrede, ali je tokom duela Sočija i Zenita objavio na svom Instagramu sliku kako gleda utakmicu uz poruku podrške svojoj ekipi. Zbog toga je hrvatska javnost, kao i mediji, uputila oštre reči prema njemu.

Kako navodi "Večernji list", oni Lovrenu ne zameraju što je dao podršku svom timu, jer iako su iz Rusije, njegovi saigrači, kao ni on, niti su pokrenuli sukob, niti učestvuju u njemu, već samo igraju fudbal. Ipak, zameraju mu zato što se ne oglašava i ne iskazuje svoj stav povodom celokupne situacije.

Isti portal Lovrenu zamera i što je očetkom godine bio oštar prema Australiji zbog odnosa prema Novaku Đokoviću i pritom nije birao reči, a pre nekoliko dana se pridružio akciji "bojkutujmo Dizni" zbog najave o povećanju LGBTQ tema u sadržajima za decu.

Ipak, kada je reč o nečemu što se dešava u njemu susednoj zemlji, ne iskazuje nikakvo mišljenje i to definitivno smeta hrvatskoj javnosti, s obzirom da pomenuti portal nije jedini koji je "pecnuo" Lovrena.

"Index" je čak napravio i anketu u kojoj je upitao javnost da li bi hrvatski igrači koji su ostali u Rusiji trebalo da igraju za reprezentaciju, a većina smatra da ne bi trebalo da ti fudbaleri igraju za nacionalni tim.

(Telegraf.rs)