HRVAT ŠOKIRAO REGION! “Zvezda je platila Ciboni da je zameni u Evroligi”

Aco Petrović šokirao region...

Bivši košarkaš i selektor Hrvatske Aco Petrović ispričao je da je Crvena zvezda navodno finansijski nagradila Cibonu koja je 2014. godine odustala od Evrolige.


U podkastku za "Supersportske" Petrović se ogradio i istakao navodna saznanja koja ima o tome da je Cibona nakon osvajanja ABA lige u Beogradu dobila finansijsku pomoć, dok je Zvezda posle toga zauzela njihovo mesto u Evroligi.

U pitanju je godina kada su hrvatski klubovi Cedevita i Cibona napravili iznenađenje i izbacili Partizan i Crvenu zvezdu u polufinalu F4, da bi potom "vukovi" slavili i osvojili ABA ligu.

  • Taj odnos počinje u godini kada je Cibona osvojila ABA ligu, pobedom na Zvezdom u polufinalu, a onda i nad Cedevitom u Beogradu. Cibona je dobila garancije da će biti obezbeđana finansijska sredstva za učešće u Evroligi, a na kraju od toga nije bilo ništa.
  • U elitno društvo je otišla Zvezda. Ne želim da rizikujem bilo kakvu tužbu, pa ću iskoristiti ono što su me naučili moji advokati. Kada želiš da kažeš nešto sporno, uvek naglasi navodno pre toga. Navodno, Cibona je za odustanak od Evrolige bila finansijski pokrivena", ispričao je bivši selektor Hrvatske u podkastu "SuperSportske".

Aktuelni selektor Brazila kritikovao je sadašnje stanje u ABA ligi.

  • Formirana je nova ABA liga, uz mnogo administrativnih propusta. Dobro je što kreće liga, zanimljiva je i donosi prohodnost u Evropu, ali je i presudna sezona po pitanju onih koji je vode. Moraju da se dogovore i pravno regulišu takmičnje. Ukoliko tako ne bude, možda će biti poslednja sezona ABA lige", poručio je Petrović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pravda.rs