Hrvat pričao o Zvezdi i pojačanjima: “Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca!”

Ukić je bio dugogodišnji reprezentativac Hrvatske, a sada igra u Splitu.

Slavni trener Aco Petrović rekao je da regionalno takmičenja nema smisla, a sve povezao sa dovođenjem velikih pojačanja od strane Crvene zvezde.

Sada, njegov zemljak, Roko Leni Ukić tvrdi da, ne da nije loše za ABA ligu, već je i koristan dolazak igrača poput Luke Vildoze i Fakunda Kampaca.

- Meni su smešne te priče. Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca u ABA ligu, šta je loše u tome za naše igrače? Je li bolje igrati protiv Kampaca ili nekog igrača iz neke "žnj" ekipe. Ne vidim ništa loše u tome i uvek želite da igrate protiv najjačih. U krajnjoj liniji, koliko Zadar ima pobeda i je li dobio Zvezdu? Može se, samo treba posložiti stvari kako treba, prestati plakati, tražiti alibije i početi dizati vrednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smisleni rad rezultati videti - rekao je Ukić za "Germanijak".

Ukić je bio dugogodišnji reprezentativac Hrvatske, a sada igra u Splitu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Imao sam u glavi isti plan. Planirao sam da se vratim, samo nisam hteo da se obavezujem zato što nisam znao hoće li se u momentu kada sam mislio da se vratim, a to je bio period oko Nove godine, poklopiti moji i klupski interesi i da li ću ja njima biti potreban. Kada sam shvatio da trener Subotić, ekipa i klub žele da se vratim onda sam počeo da treniram sa njima jedno mesec dana, a inicijalni plan je bio da se kasnije priključim. Ali usled velikog broja povreda i nekih važnih utakmica koje su nam u ovom periodu, povratak se dogodio i ranije - zaključio je Ukić.

(Telegraf.rs)