Hrvat osuo paljbu po Piksiju i Srbima nakon poraza: “Traže neprijatelje, a pored njih samih im nisu potrebni”

Joško Jeličić, bivši hrvatski vezista kritikovao je igru Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala u Kataru pošto je u 3. kolu Grupe G i odlučujućem meču poražena od Švajcarske sa 3:2, a ovom utakmicom bavili su se i u komšiluku.  

Tako je Joško Jeličić, bivši hrvatski vezista, sada stručni konsultant na HTV-u, sa mnogo kritike pričao o Selektoru Stojkoviću i Orlovima.

- Britanski su tabloidi "Modra lasta" za srpsko žutilo. Ali komšije u istoriji uvek otvaraju frontove i traže neprijatelje, a pored njih samih, ne trebaju im neprijatelji! Od Piksija Stojkovića u prve dve utakmice nisam video pomoć. Ako je upola dobar selektor kao što je bio veličanstven igrač... Imao sam čast, ne i zadovoljstvo, igrati protiv njega, ali još nisam svestan njegove vrednosti kao selektora. A ambicije koje su postavljali... Na temelju čega? Pobede nad Portugalom, Norveškom, u redu, ali treba u kontinuitetu razvijati kult reprezentacije da bi imali maksimalna očekivanja -rekao j eon i dodao:

- Utakmicu bih mogao da uporedim sa stanjem u državama Srbiji i Švajcarskoj. Srbija je vrlo taktički neuredna ekipa i nisam vidio rad i uticaj selektora. Srbija nema ekipu, ima odlične pojedince, a Švajcarska nema takve klase, ali ima ekipu, uređen sastav. Piksi je "igrao desnog bočnog", skakao, hvatao se za glavu, komentarisao suđenje... Što sve odaje nesigurnost. Onda su i igrač ulazili u konflikte. Neverbalna je komunikacija trenera jako važna. A kad pogledate kakve igrače imaju, iz kojih klubova... No primili su osam golova, osvojili jedan bod i ćao!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(Telegraf.rs)