HRABAR POTEZ STANKOVIĆA: Zvezda može zaraditi 20.000.000 od njih

Crveno-beli su odredili cifru koju očekuju za prodaju Željka Gavrića, Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića

Dejan Stanković je na pripremama na Kipru i u Turskoj povukao hrabar potez, koji mnogi njegovi prethodnici nisu smeli. Odlučio je da da šansu Zvezdinoj deci!

Mnogima su u prošlosti bila puna usta Zvezdine dece, ali ona su šansu dobijala na kašičicu, ili je nisu ni dobijali. Pa čak ni biser poput Luke Jovića, za koga se znalo da je vanserijski talenat koji se dugo nije pojavio na našim prostorima, nije dobio adekvatnu šansu i više prostora za igru dobijali su Petar Orlandić i Predrag Sikimić.

Dejan Stanković je odlučio da to promeni i da ukoliko da šansu mlađima, da to bude zaista prava šansa, sa mestom startera i dobrom minutažom, umesto ulazaka sa klupe na svakoj 5-6 utakmici uz maksimalno 10 minuta na terenu.

Ovakav potez falio je Crvenoj zvezdi, koja je u poslednje vreme imala nagomilan igrački kadar, mnogo istrošenih stranaca koji možda daju doprinos u igrama i rezultatima, ali nemaju tržišnu vrednost.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I pored velikog priliva novca od Lige šampiona, Zvezdi je neophodna prodaja da bi mogla nesmetano da funkcioniše, pa je na Marakani odlučeno da od proleća pravu šansu dobiju Željko Gavrić i Veljko Nikolić, kao i da Njegoš Petrović, koji je već imao minutažu tokom jeseni, bude maksimalno isforsiran u startnih 11.

Ova trojica označena su kao "zlatne koke" od strane čelnika kluba sa Marakane, i kako saznajemo, od njihove prodaje se očekuje prihod od transfera u iznosu oko 20 miliona evra.

Kolika će biti konačna cena svakog od njih, zavisiće od njihovih igara tokom proleća, kao i uslova na fudbalskoj pijaci, ali Zvezda neće uzimati u razmatranje ponude ispod 6-7 miliona evra za svakog od njih.

Zato je nedavno, prema rečima sportskog direktora Mitra Mrkele, odbijena ponuda za Njegoša Petrovića, koja je stigla iz Amerike i iznosila je 4 miliona evra.

Odbili smo ponudu za Petrovića, očekujemo da će njegova cena samo da raste. Takođe, jasno smo istakli da će ovo biti proleće pune afirmacije mladih igrača i biće tako - rekao je Mrkela nedavno.

Podsetimo, Nikolić, Gavrić i Petrović su tokom zimskih priprema bili među istaknutijim fudbalerima Zvezde i nema sumnje da bi, ukoliko na proleće prikažu partije kakve se od njih očekuju, već na leto na Marakanu mogle da stignu zadovoljavajuće ponude za njih.

Telegraf.rs