“Hoće da ugase Partizan, a ne samo da ga ponize! Sramota!”

Rezigniran je Kosanović dešavanjima u srpskom fudbalu i suđenjem na mečevima u Bačkoj Topoli i na Marakani

Digla se bura u srpskom fudbalu već posle 1. kola Superlige Srbije. Pre svega zbog dešavanja na utakmici u Bačkoj Topoli između TSC-a i Partizana koja je završena bez pobednika.

Sa mnogih strana stižu mišljenja da su crno-beli žestoko oštećeni od strane sudije Milana Mitića, iako neki sudijski eksperti ne misle da je baš tako.

S druge strane, legendarni trener brojnih srpskih klubova, Milorad Kosanović, je za "Informer" da je reč o velikoj sramoti za srpski fudbal kojom je neko pokušao da ponizi Partizan kao klub.

- Nemam adekvatnu reč da opišem ono što sam video na startu Superlige. Svi napadaju Partizan, a on jadan sam nema snage ni da se izbori da odbrani mesto koje je osvojio prošle sezone. Mnogima smeta njegovo ime i hoće, ne samo da ga ponize, već da ga ugase. Tuga je to i sramota velika za srpski fudbal. Umesto da se priča o utakmici u Bačkoj Topoli u kojoj je bilo šest golova, glavna tema je sramotna arbitraža. To je bruka, onakve početničke greške dugo nisam video. Takvo suđenje je bilo nečije direktno naređenje. I tek je počelo, ima tako da se tera do samog kraja - rekao je Kosanović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iskusni trener, koji je i dva puta sedeo na klupi Crvene zvezde, misli da je loše bilo suđenje i na meču između crveno-belih i njegovog bivšeg kluba Vojvodine.

- Ni ono što se desilo na "Marakani" nije ništa bolje. Penal, pa crveni karton, katastrofa. Nisam mogao ni da gledam, promenio sam kanal posle 15 minuta. Ne mogu da verujem da je Vojvodina sebi dozvolila da na derbi ode sa drugim timom, da se onako ponižava. I vidim svi pričaju i pišu kako Zvezda igra strašno, kako je nepobediva, ali videćemo kada dođe Evropa. Jeste ona jaka za naše uslove i prilično sam siguran da će i više nego ubedljivo ponovo osvojiti titulu, ali nije to baš tako kako se u javnosti prikazuje. Pokazaće Liga šampiona kakav je to nivo - rezignirano poručuje Kosanović.

(Telegraf.rs)