HAOS U FSS! “Smenio me vođa navijača kog sam bolesnog od korone vozio u bolnicu”

Uvaženi hirurg progovorio posle smene u FSS-u

Uvaženi hirurg, kardiolog i profesor doktor Miljko Ristić posle dve decenije više nije na čelu Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. 

Sa tog mesta otišao je bez zahvalnice jer je smenjen, zbog nezadovoljstva čelnih ljudi FSS-a odlukom da odloži utakmicu Crvena zvezda - Voždovac.

- Iznenađen sam smenom, vest sam saznao iz sredstava javnog informisanja. Počelo je sve odloženom utakmicom Crvene zvezde i Voždovca, iako su sprovedene kompletne mere, shodno proceduri - izjavio je Ristić za "Sportski žurnal".

Bivši direktor Kliničkog centra Srbije kaže da je za njegovu smenu u FSS najzaslužniji generalni sekretar Fudbalskog saveza.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inicijator moje smene je Jovan Šurbatović. Razumem donekle generalnog sekretara FSS-a, izbori su na pragu, mora da održava dobre veze sa strukturama Partizana i Zvezde - ističe Ristić pa nastavlja:

- Rekao mi je da mora da se igra, jer nema slobodnih termina. Odgovorio sam mu da bi trebalo da poštuje propise. Slučaj je bio delikatan, da su samo dvojica donela potvrde o koroni, imali bismo obavezu izolacije od 24 časa. Dostavljeni izveštaji bili su dovoljni za odlaganje. Jesenas je u jeku epidemije bilo uslova i za prekid prvenstva. Nije slučaj Crvene zvezde jedini, odlagane su utakmice niškog i kragujevačkog Radničkog, Novog Pazara, Radnika...

Doktoru Ristiću su u FSS zamerili i to što je član Upravnog odbora Crvene zvezde.

- Najviše me pogodila tvrdnja Šurbatovića da sam u sukobu interesa. Rekao sam mu da je on kao vođa navijača Crvene zvezde u većem sukobu interesa. Nisam pregledao nijednog fudbalera, već konstatovao izveštaj kolege. Ponizio je lekarsku profesiju. Nije na tim izveštajima potpis istog lekara, već sasvim različitih. Nije bilo razloga za sumnju. I još jedna stvar o sukobu interesa - ne primam platu za angažovanje ni u Crvenoj zvezdi, ni u FSS.

Miljko Ristić je otkrio i da je svojevremeno pomogao upravo Šurbatoviću, koji ga je potom smenio.

Šurbatovića, obolelog od korone, vozio sam i smestio na Infektivnu kliniku. Imao je pravo da me smeni, ali ne na takav način. Ako je sumnjao u izveštaje, mogao je da proveri. A, ne da na mom slučaju zadovoljava interese Partizana - završio je Miljko Ristić.

Telegraf.rs