HAOS U ABA LIGI: “Ponovite meč ili istupamo iz LIGE!”

Nakon odluke ABA lige povodom meča između Budućnosti i Crvene zvezde nismo dugo čekali na reakciju sa Malog Kalemegdana.

Podsetimo, ABA liga je odlučila da Crvenu zvezdu kazni, registrovanjem utakmice 13. kola protiv Budućnosti u Podgorici službenim rezultatom 20:0, a takođe Zvezda je kažnjena oduzimanjem jednog boda i pored toga novčano sa 20.000 evra. Saopštenje Crvene zvezde tim povodom u nastavku prenosimo bez izmena.

– KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je dobio odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Palvičića Bekića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata neodigrane utakmice 13.kola ABA lige KK Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts dana 30.12.2019.godine, Senada Beganovića.

U istoj odluci disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića (koja je uslovnog karaktera) jasno se navodi ‘Da o registraciji utakmice ne odlučuje disciplinski sudija ABA lige i da se odluka može primeniti tek kada Predsedništvo ABA lige donese odluku po zahtevu KK Crvena zvezda oko odlaganja utakmice!

Ukoliko Predsedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtevu KK Crvena zvezda mts i odloži utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uslovna, ne važi!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

KK Crvena zvezda takođe naglašava da u odluci disciplinskog sudije postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da ‘prema izveštaju delegata, svim dopisima i predsedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donela nikakvu odluku od odlaganju utakmice’?

KK Crvena zvezda je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici može da se odigra u predviđenom terminu dana 30.12.2019.godine.

Takođe, KK Crvena zvezda skreće pažnju javnosti da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi ‘da ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj‘.

Takođe, ista vrhovna tela ABA lige imaju pravo da preinače i ostale uslovne kazne – novčanu kaznu i oduzimanja boda.

KK Crvena zvezda upozorava da je u ovom slučaju i počev od 28.12.2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine, da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih bezbednosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsećamo da je u pitanju bila viša sila  i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao da utiče kao klub!

Pošto se disciplinski sudija ABA lige, osim što je doslovno tumačio izveštaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsedništvo regionalnog takmičenja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja celu ABA ligu i sve klubove stavljaju na veliki ispit i dovode u pitanje njenu budućnost, i na prvom mestu regularnost!

U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici, i kao merodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije – koji se ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati da postoji!

KK Crvena zvezda je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedeljak. Događaji nakon toga samo su doneli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu.Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom, i odluku od odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo – označiće kraj ABA lige jtd – poručuju iz Zvezde!

Hotsport.rs