Gvardiola RASPAMETIO Zvezdaše! Pogledajte kako je lepo pričao o Crvenoj zvezdi, Srbiji i Đokoviću…

Trener Mančester sitija izneo lepe reči na račun sportista iz naše zemlje

Crvena zvezda će u utorak od 21.00 na Etihadu odmeriti snage sa najboljim timom na svetu, Mančester sitijem.

Trener Pep Gvardiola održao je konferenciju za medije, gde je izneo mnogo lepih reči na račun Zvezde, ali i Srbije i takmičarskog duha koji poseduju sportisti sa naših prostora.

On je tom prilikom istakao da čitav region bivše Jugoslavije ima takvu kulturu i istakao da su te zemlje divne.

Na pitanje da li se seća utakmice protiv Zvezde 1996. godine na Marakani, Gvardiola je rekao da mu je u sećanju jedan drugi meč, kada je Maradona u Beogradu dao jedan od svojih najlepših golova u karijeri.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Sećam se kada sam bio mali sećam se da je Maradona igrao na tom stadionu i da je dao gol preko golmana, to mi je svežije u sećanju nego kada sam ja igrao 1996. godine - rekao je Gvardiola, a onda se osvrnuo i na atmosferu na stadionu Zvezde, a dotakao se i Novaka Đokovića, kao primer neverovatnog takmičarskog duha kod sportista iz Srbije, ali i iz čitave bivše Jugoslavije.

- Atmosfera je uvek sjajna. Sećam se savršeno, prošle sezone smo bili u Hrvatskoj. Kultura u Ex-ju zemljama, Srbiji, Hvatskoj, Crnoj Gori, uvek imate u ovom sjajnim zemljama neverovatan menalitet takmičara, u vaterpolu, evo i šta sada radi Đokovića, svi sportisti imaju neverovatan takmičarski stav, ne znam zašto, ali mislim da je to od momenta kada su mala deca i idu u školu, imaju nešto posebno - zaključio je Gvardiola, a to možete pogledati u videu ispod.

(Telegraf.rs)