GOTOVO! Zvezda završila PETO NAJSKUPLJE pojačanje u ISTORIJI kluba

Crvena zvezda je dovela veliko pojačanje za Ligu šampiona, potpisuje Osman Bukari.

Crvena zvezda je dovela drugo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Nakon potpisivanja Kingsa Kangve, obezbeđen je dolazak i Osmana Bukarija.

Zvezda će za desno krilo Genta platiti 2.000.000 evra, dok će i 10 odsto od idućeg transfera Osmana Bukarija ići na račun belgijskog kluba. Sve je dogovoreno i oko plate sa Bukarijevim agentom, tako da će prema našim informacijama fudbaler iz Gane već koliko danas biti u Beogadu.

Ako ne bude nikakvih problema na lekarskim pregledima, Osman Bukari će postati peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde i to odmah iza Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više, odnosno već zaboravljenog Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra.

Upravo je Argentinac trebalo da bude veliko pojačanje Zvezde na krilu, ali crveno-beli su promašili i sa njim, a i njegovim naslednikom Filipom Falkom.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zbog toga je Zvezda već duže vreme tražila desno krilo koje će na pravi način odmeniti El Fardua Bena i doneti preko potrebnu brzinu crveno-belima, tako da je posle savetovanja svih rukovodećih struktura u klubu odlučeno da krenu po Bukarija.

Bukari je mlad fudbaler, u decembru će proslaviti 24. rođendan, a nada se da bi mogao da bude na spisku Gane za Svetsko prvenstvo u Kataru. Do sada je odigrao pet utakmica za "crne zvezde" i postigao jedan gol, a upravo je počeo da dobija šansu u poslednjih nekoliko meseci nakon zapaženih nastupa u Francuskoj.OSman Bukari

Kamp reprezentacije u Japanu napustio je zbog toga što je morao da reši svoj klupski status, a ne zbog korona virusa kako se prvobitno spekulisalo, tako da je "već uhvatio" avion i očekuje se uskoro u Srbiji.

Bukari je inače ponikao u Lavovima iz Akre, bio je kratko i u Anderlehtu kao tinejdžer, ali je proboj napravio u slovačkom Trenčinu iz koga je 2020. godine otišao u Gent sa milion evra. Zanimljivo, dva puta je igrao protiv Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope 2020/21 i tu je "zapao za oko" Mitru Mrkeli i Dejanu Stankoviću.

Podsetimo, Zvezda traži još pojačanje u napadu, dok postoji šansa da dođe i jedan štoper, ondosno zadnji vezni, ali to diktiraju statusi Strahinje Erakovića i Sekua Sanoga.

Mondo.rs