GOTOVO: Napadač pojačava crveno-bele, otkrivamo detalje

Skoro sedam dana natezanja, razmene mejlova, igre nerava. Ali, Crvena zvezda je konačno ugrabila veliko pojačanje. U noći između nedelje i ponedeljka srpski šampion je konačno postigao dogovor sa Tondelom oko transfera portugalskog napadača Tomanea.

Strelac 12 golova u Primeri prošle sezone trebal bi u ponedeljak uveče ili najkasniji u utorak ujutru da sleti u Beograd, a potom da posle lekarskih pregleda potpiše trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Srpski šampion će na ime obeštećenja uplatiti Portugalcima između 500 i 600 hiljada evra, saznaje MOZZART Sport.

Polovina te sume pripašće Tondeli, 40 posto će otići na adresu Gimaraeša, a 10 posto Arauki.

Upravo su procenti u vlasništvu tri kluba bili razlog sedmodnevnog završavanja posla. Naime, prema informacijama našeg portala Crvena zvezda je insistirala da na papiru dobije saglasnost Gimaraeša i Arauke da se slažu sa transferom pod ovakvim uslovima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Crvena zveda će portugalskim klubovima platiti obeštećenje u jednake rate.

Poznato je i koliko će Tomane zarađivati u Crvenoj zvezdi. Njega u Ljutice Bogdana čeka ugovor vredan 35.000 evra mesečno, uz odgovarajuće bonuse.

Dakle, Tomane neće biti u društvu najplaćenijih igrača Crvene zvezde.  Imaće manje primanja od Marina, Boaćija, pa i tek pristiglog Španca Kanjasa.

Na Marakani veruju da će Tomane biti veliko pojačanje u novom pohodu na Ligu šampiona. Tim pre što Boaći još nije pronašao formu, dok je Milan Pavkov pred odlaskom.

mozzartsport