GOTOVO: Jevtović u APOEL-u

Nije se pojavio na današnjoj prozivci Dejana Stankovića krilni fudbaler Milan Jevtović, što je bila potvrda onog što se danima ranije najavljivalo....

Nekadašnji član Borca iz Čačka i Rozenbroga u narednih šest meseci nosiće dres kiparskog šampiona APOEL-a kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde. U slučaju da igrama zadovolji sportski sektor i stručni štab tima iz Nikozije, Jevtović će ovog leta potpisati trogodišnji ugovor sa APOEL-om.

Crvena zvezda će u tom slučaju na ime obeštećenja inkasirati 400.000 evra, koliko iznosi i otkupna klauzula. Najavu transfera Milana Jevtovića u APEOL mogli ste da pročitate na stranicama MOZZART Sporta još 5. januara. Od tada su dva kluba intenzivno da razmenjuju faksove, da bi danas Milan  Jevtović stavio paraf na vernost APOEL-u i pridružio se srpskoj koloniji koju čini Andrija Pavlović, Vujadin Savić i Uroš Matić.

Jevtović je dolaskom u APOEL obnovio saradnju sa trenerom Kareom Ingebrigtsenom, s kojim je sarađivao u Rozenborgu i gde je dobio ozbiljan prostor za igru. Podsetimo, Jevtović je s Rozenborgom osvojio šampinat Norveške i bio je jedan od boljih igrača u timu.

Dugo godina je bio velika želja Crvene zvezde. Međutim, po dolasku na Marakanu leta 2018. godine nije uspeo da se izbori za značajnu minutažu. Zbog toga je za godinu i po dana odigrao svega 1.105 minuta u 24 utakmice i skupio šest golova i tri asistencije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Posrednici u transferu Milana Jevtovića bili su nekadašnji igrači Crvene zvezde Milan Ivan Dudić.

Mozzart