GOTOVO! Crvena zvezda dobila novog trenera

Vlada Jovanović, bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMP-a i, novi je trener košarkaša Crvene zvezde.

Jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije iz Srbije, potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom

Ovaj 38-godišnji trener prve trenerske korake napravio je kao trener mlađih selekcija Crvene zvezde još 2012.godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener KK FMP (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Republici Hrvatskoj u poslednjih 30 godina ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba.

Tokom 2019.godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova,a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra 2021.godine.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, i Miodrag Dinić, dok će o dodatnim članovima stručnog štaba na klupi našeg kluba javnost biti blagovremeno obaveštena. Nebojša Ilić biće u narednoj sezoni generalni menadžer prvog tima KK Crvena zvezda.

Telegraf.rs