Golman Zvezde potpisao za Levski, a sad raskida ugovor zbog velike plate?

Sofijski Levski ozbiljno razmišlja o mogućnosti da poništi preliminarni dogovor i raskine predugovor sa rezervnim golmanom Crvene zvezde Zoranom Popovićem, prenose bugarski mediji.

Na ovakav korak ljudi iz Levskog su se odlučili zbog vrlo neizvesne finansijske budućnosti kluba izazvane virusom korona.

Pitanje je samo hoće li Zoran Popović pristati na takvu mogućnost, obzirom da je ove zime iskoristio činjenicu da mu ugovor sa Crvenom zvezdom ističe u junu i već stavio paraf na vernost velikanu iz Sofije.

Bugari su već napravili prve korake kako bi Popović dao zaleno svetlo za raskid ugovora, i kao pregovarača su angažovali Bojana Jorgačevića. Reč je o novom treneru golmana Crvene zvezde, koji je ostavio veliki trag u Sofiji.

Levski je odlučio da značajno redukuje primanja prvog tima i amnji troškove za plate. Prema izvorima bugarskih kolega Zoran Popović bi u Levskom imao platu veću od 100.000 evra, što je u ovom trenutku za bugarski klub čist luksuz.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takođe, očekuje se da Levski prekine saradnju sa cronogorskim čuvarom mreže Mladenom Mijatovićem, koji ima ugovor do ovog leta uz klauzulu da saradnja bude nastavljena na još godinu dana. Levski namerava da sledeće sezone šansu ukaže novopečenom reprezentativcu Bugarske Georgijevu.

Zoran Popović je došao na Marakanu leta 2018. godine. Većinu vremena proveo je kao alternativa neprikosnovenom Milanu Borjanu. Međutim, ostavio je sjajan utisak na mečevima na kojima je dobio šansu.

Za Crvenu zvezdu je branio na 18 utakmica, pre toga imao je odiseju u norveškom Bodo Glintu. Proslavio se na golu Voždovca.

Mozzartsport