GLAVNI ČOVEK SUPERLIGE: Prvenstvo proglasiti gotovim, a titulu dodeliti Zvezdi

Usled pandemije Covid-19 virusa, fudbal u Srbiji je stopiran, a pitanje je kada, i da li će se prenstvo nastaviti.

Za sada nema nikakvih konkretnih poteza, niti nagoveštaja kada bi mogao da usledi rasplet na domaćim terenima, a poslednjih dana vode se razgovori oko toga kako bi čitava situacija mogla da se prevaziđe.

U razgovoru za portal “Mozzart sport“, prvi čovek Zajednice klubova Superlige Dragomir Lazović istakao je da se poslednijih dana vode konsultacije oko nastavka prvenstva, ali da su one ” još uvek u magli”.

Ukoliko vanredno stanje potraje i ne bude uslova da se igrači u dogledno vreme vrate na teren, Lazović ima predlog kako bi trebalo okončati šampionat.

– Moj stav, lični, a ne Zajednice, je da bi ligu trebalo proglasiti gotovom. Imali smo već jednom ovakav slučaj, 1999. godine kada je bilo bombardovanje. I tada se prvenstvo nije nastavljalo, već je proglašeno završenim. Mislim da nema potrebe ni sada da bude drugačije, da se kasnije igra po ubrzanom tempu, da igrači budu pod velikim opterećenjem nakon duge pauze. A, svakako nas malo posle toga čeka početak novog prvenstva. Bilo bi bezveze da posle ove pauze idemo na novu, do starta naredne sezone – rekao je Lazović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Hotsport.rs