GLAVNA TEMA ZA ZVEZDAŠE! Evo koliko crveno beli moraju trošiti da bi bili konkurentni

Zvezda će pokušati da se domogne grupne faze nekog od evropskih nadmetanja

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedom protiv Vojvodine matematički potvrdili titulu u šampionatu Srbije. Sledećeg leta pokušaće da peti put uzastopno zaigraju u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

A da bi se tamo našli, biće neophodna pojačanja. Izgleda da je priča o dovođenju Aleksandra Dragovića, Prijovića i Kolarova već završena. No, to zahteva veliku količinu novca, o čemu je za Blic govorio direktor generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić.

Naša je obaveza da podižemo budžet na mnogo viši nivo. Zvezda mora da osposobi sebe da pravi sve više i više novca. Mi za sada imamo oko 30 miliona evra, ako hoćemo da pravimo rezultate na koje će biti ponosna zvezdaška javnost, mi moramo da trošimo 40 ili 50 miliona da bismo bili konkurentni – rekao je Terzić.

Nastavio je direktor Zvezde u istom tonu, jasno je i njemu da je za dobre rezultate neophodno imati dovoljno novca za igrače i stručni štab.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Mi se na našem putu sudaramo sa klubovima koji troše po 100 miliona evra i ne možemo da živimo u iluziji da smo mi klub slavne tradicije - na terenu igraju igrači 11 na 11, i ako, recimo, Sparta iz Praga ima 11 boljih igrača od nas, ona će nas pobediti bez obzira na to što imamo veće ime. Ili Jang bojs, Kopenhagen, Krasnodar... Jer oni sa više novca mogu sebi da priušte kvalitetnije igrače, tržište je otvoreno i ko ima novac da da platu od jednog, dva, tri miliona, dolazi do igrača koji prave razliku. A pogledajte milanski 'Derbi dela Madonina' - Inter i Milan gotovo bez Italijana na terenu, isto je u mančesterskom derbiju sa malo Engleza, novac je taj koji donosi kvalitet – zaključio je čelni čovek Zvezde.

(Telegraf.rs)