“Ginuli smo za svaku loptu”

Napadač Srbije nije uspeo da postigne gol, ali se iskupio asistencijom

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je fenomenalan meč u Oslu, gde je očitala lekciju Norvežanima na čelu sa Erlingom Halandom.

Naš tim je slavio golvima rezerviste Sergeja Milinković Savića, kome je kod prvog gola sjajno asistirao Aleksandar Mitrović, koji se tako iskupio za veliki promašaj u prvom poluvremenu.

Lepa pobeda, mislim da smo zaslužili, izginuli 120 minuta na terenu. Jako teška i tvrda utakmica, sa dosta šansi. Mislim da smo zaslužili da možda i ranije završimo utakmicu, ali ostvarili smo pobedu što je bilo najbitnije - rekao je Mitrović za Sport klub posle meča.

On tvrdi da je presudila velika volja i borbenost reprezentativaca Srbije.

Želja i volja za pobedom, borba za svaku loptu, nije za nas bilo danas izgubljene lopte, dali smo maksimum, ostavili srce na terenu i više smo želeli ovu pobedu.

Opisao je i asistenciju za Sergeja kod prvog kola, kao i magiju veziste Lacija kod drugog gola.

Bio sam u takvoj situaciji da sam se trudio da samo vratim loptu živu nazad, Serđo je bio na pravom mestu. Svi smo se borili, svih 11 na terenu, svi koji su ušli, oni na klupi, oni koji nisu ušli, oni koji su bili na tribinama, čuli smo ih tokom meča. Jako teška utakmica, težak teren za igru, ali na kraju je presudila naša želja za pobedom i naravno Serđova magija na kraju kod drugog gola - zaključio je Mitrović.

(Telegraf.rs)