Gde su Zvezdina najveća pojačanja

Koga je sve Zvezda dovodila, a gde su danas.

ELI BABALJ (CRVENA ZVEZDA 8-1)

Stigao je u Crvenu zvezdu 2012. godine iz Australije kao velika nada tamošnjeg fudbala. U njemu su tadašnji čelnici najtrofejnijeg srpskog kluba videli novog Nikolu Žigića. Ipak, Eli Babalj je na ‘Marakani’ odigrao svega osam utakmica i postigao je samo jedan gol. Brzo se vratio u Australiju, potom čudnim putem stigao do AZ Alkmara, ali je karijera ovog 195 cm visokog napadača otišla u kanal.

Eli Babalj je i dalje fudbalski živ. Ima svega 27 godina i član je tajlandskog Čainata. Prošle sezone nastupao je za australijski Brizbejn i indijsku Atletiko de Kolkatu. Odigrao je nešto više od 200 minuta, videćemo može li da oživi karijeru u tajlandskom fudbalu.

BRUNO MEZENGA (CRVENA ZVEZDA 18-5)

Brazilac je na ‘Marakanu’ stigao leta 2011. godine na preporuku legendarnog Dejana Ramba Petkovića. Bile je reč o pozajmici iz Flamenga. Navijačima Crvene zvezde ostaće upamćen po evrogolu protiv Smedereva, postigao ih je posle još četiri, ali nedovoljno da zasluži status pogotka tadašnje uprave. Možda Bruno Mezenga nije dobio dovoljno vremena da se uklopi u sistem beogradskog kluba, kasnije je otišao u Tursku gde je maltretirao golmane u drugom rangu takmičenja.

Bruno Mezenga danas ima 31 godinu i nastupa za brazilskog drugoligaša Vila Novu. Odigrao je deset utakmica i postigao je tri gola. Navijači turskog Eškišehira ga i danas slave, jer je na 67 utakmica postigao 25 golova i 11 puta je asistirao.

IFEANJI ONJILO (CRVENA ZVEZDA 8-0)

Stigao je leta 2013. godine u Crvenu zvezdu kada je u dresu Javora u prvom kolu Superlige Srbije postigao gol i odbranu crveno-belih nosio u zubima. Već sutra je napustio svež golijski vazduh i preselio se u Beograd. A, onda čemer i jad, osam utakmica bez učinka i ismevanje od strane navijača. Oživeo je karijeru u Ermisu sa Kipra gde je na 27 utakmica postigao 15 golova, ali je opet napravio kobnu grešku odlaskom u Protugaliju, a potom i Al Fajsal iz Saudisje Arabije.

Iefanji Onjilo sada ima 29 godina i nastupa kao Princ Tejgo u Bangladešu. Tim mu se zove Bangladeš polis, a trener mu je Srbin Nikola Vitorović.

Hot sport