Gde je i šta radi Aleksa Vukanović?

- Navikao sam se, mi sportisti smo uglavnom rutineri 

Napadač Crvene zvezde Aleksa Vukanović odlučio je da vreme u Vanrednom stanju provede u Novom Sadu. Pridržava se svih preporuka državnih organa, instrukcija iz kluba o radu i nada se da bi uskoro život mogao da se vrati u normalu.

- Pandemija korona virusa je paralisala planetu, preko milion i po je zaraženih, mnogo je umrlih u ovo doba napredne medicine. Negde sam od starta najozbiljnije shvatio da je neophodno smanjiti kontakte na minimum. Devojka Kristina i ja smo sami u stanu u Novom Sadu i ne idemo čak ni kod familije jer ne želimo da ih ugrozimo. Pitamo roditelje treba li im nešto iz prodavnica, ali su oni, hvala Bogu, zdravi i mobilni tako da nam se uglavnom zahvale na ponudi jer sve mogu sami. U ovim okolnostima najvažnije je sačuvati zdravlje a posebno zdrav razum. Ostanimo kod kuće, budimo uz najmilije, sve prolazi pa će i ovo proći – uveren je Aleksa.

Dani liče jedan na drugi. Trening, ručak, odmor neka zabava u toku večeri i tako već više od tri nedelje.

- Navikao sam se, mi sportisti smo uglavnom rutineri. Ovako uređeno nam izgledaju i pripreme samo što su ove bolje jer su uz nas naše porodice. Nije mi dosadno, imam plan rada a veče provedemo uz neku dobru seriju kao što je „Tajkun“, film, neku video igricu. Ne izlazimo iz kuće bez preke potrebe, ne posećujemo druge ljude, čuvamo i sebe i druge.

Stručni štab šalje plan treninga, cilj je održati bar fizičku spremu koliko se može u ovim okolnostima.

- Klub nam je obezbedio sobne bickle, trake, još neku potrebnu opremu i radimo pod stručnim nadzorom. U svakodnevnom smo kontaktu sa Misterom i stručnim štabom, pričamo mnogo i jedva čekamo da se vratimo na teren. U poslednje vreme trčim i napolju, u blizini stana ali uz „punu ratnu opremu“ - masku i rukavice. U ovom trenutku je bitno da ostanemo zdravi i koliko-toliko fizički pripremljeni da bismo lakše odradili trenažni proces koji nas čeka pred nastavak prvenstva. Jedva čekam da ponovo krenemo sa normalnim radom, nema tog treninga koji može loptu da zameni.

Ne sumnja strelac zlatnog gola protiv Jang Bojsa u Beogradu za drugi ulazak u grupnu fazu Lige šampiona da titula neće promeniti vlasnika, ali sa saigračima za svu ukazanu humanitarnu pomoć u Vanrednom stanju zaslužuju čistu desetku.

- Pomažemo koliko smo u mogućnosti i ne volimo da pričamo o tome. U našoj svlačionici vlada porodična atmosfera, u svakodnevnom smo kontaktu i kad je potrebno reagujemo na naš način – brzo i složno. Zato apelujem na sve građane u Srbiji da budu socijlano odgovorni kako bismo zajedno što pre pregurali pandemiju – ističe Vukanović.

(Espreso.rs)