FSS otkrio koliko su Zvezda i Partizan zapravo dužni i koliko su uplatili večitima za 4 godine

Gledajući brojke, crno-beli su na svoj račun dobili pola miliona više od crveno-belih

Jovan Šurbatović, generalni direktor Fudbalskog saveza Srbije, govorio je o aktuelnim temama u srpskom fudbalu koji su "ovih dana" i više nego zanimljive!

Pored toga što su Orlovi u septembru igrali Ligu nacija, zatim ih očekuje i plej-of sa Norveškom 8. oktobra, tu je i situacija sa VAR tehnologijom koja na naše stadione stiže sledeće sezone - a posebno se izdvajaju saopštenja Crvene zvezde i Partizana vezana za suđenje.

Takođe, crno-beli su u svojim saopštenjima imali mnogo štošta da prigovore i samom Savezu, a Šurbatović je u razgovoru za "Blic" otkrio koliko su večiti dobili novca od FSS.

Savez vodi izbalansiranu politiku pre svega prema Crvenoj zvezdi i Partizanu. Savez i klubovi blisko sarađuju, bez obzira na to što se često u medijima stvara drugačija slika. U ovom trenutku Zvezda i Partizan duguju gotovo istovetne cifre - po milion evra! Rad duguje 73.000 evra i to je sve - rekao je Šurbatović i dodao:

U prethodne četiri godine Savez je Partizanu po osnovu zajmova, doprinosu za učešće igrača u reprezentaciji i donacija za poboljšanje infrastruktura uplatio 4.417.653,64 evra, a Crvenoj zvezdi 3.913.338, 85 evra. To su tačne sume.

Bio je FSS na meti Partizana i zbog takse solidarnost od tri odsto, tvrdili su crno-beli daje nezakonita, a Šurbatović dodaje i kako je ona nastala:

U vreme FSJ je postojala takva taksa i iznosila je čak pet odsto, ali su tada transferi bili manji. Odluka o ponovnom uvođenju takse solidarnosti od dva odsto doneta je 1. avgusta 2016. godine. U grupi klubova koji su je predložili bio je i Partizan. Skupština FSS na kojoj su bili prisutni i predstavnici Zvezde i Partizana, ali i ostalih klubova, donela je jednoglasnu odluku 13. juna 2019. da se taksa poveća na tri odsto. Novac koji FSS na taj način prihoduje koristi se za razvoj srpskog fudbala.

(Telegraf.rs)