Francuz želi da se bori za mesto u klubu iako nije u planovima Crvene zvezde

Francuski napadač bi mogao da se pridruži saigračima na početku priprema 28. juna, ali je njegov status prilično neizvestan

Svi na stadionu Rajko Mitić su početkom jula prošle godine sa velikim iščekivanjima dočekali transfer Loisa Dionija, verovalo se da bi Crvena zvezda sa njim konačno mogla da reši goruće pitanje klasičnog napadača, ali su sve nade potpuno ugašene posle svega nekoliko meseci.

Francuski napadač je poslednji nastup u crveno-belom dresu ostvario 4. novembra prošle godine protiv Midtjilanda, na proleće je bio potpuno odstranjen iz tima, pa se samo čekalo da pozajmica sa Anžeom potpuno istekne. Ipak, potpuno neizvesna situacija dočekala je Dionija i po povratku u Francusku.

Prema pisanju pojedinih francuskih medija, igrači koji su bili na pozajmicama prošle sezone, među kojima je i Dioni, nisu u planovima trenera Žerala Batikla, a to je u intervjuu za žurnal Ouest Francejasno nagovestio i sportski koordinator kluba Loran Boasije.

"Oni imaju ugovor, ali to je na nama. Nadam se da imaju ambicije da igraju, a ne da greju klupu", rekao je Boasije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iskusni napadač nije blistao ni posle dolaska iz Sent Etjena u septembru 2020. godine, postigao je samo pet golova na 37 nastupa u svim takmičenjima, što sasvim sigurno ozbiljno utiče i na njegov trenutni status u klubu.

Naruku mu ne ide ni to što uprava Anžea uveliko radi na angažovanju Urlika Enemea Ele, mladog napadača iz Gabona koji se nedavno rastao sa Brajtonom, koji će tako popuniti upražnjenu poziciju u špicu napada.

Pojedini izvori iz francuskih medija navode da Dioni ne želi da napusti klub sa kojim je ušao u poslednju godinu ugovora, već da želi da se nametne treneru Batiklu na pripremama koje startuju 28. juna.

Ostaje da se vidi da li će u Anžeu želeti da mu pruže novu šansu ili će doći do novog rastanka.

Dioni je najbolje partije u karijeri pružao u sezoni 2016/2017. kada je postigao 12 golova i ostvario devet asistencija za Dižon, posle čega je reagovao Sent Etjen i doveo ga u svoje redove za obeštećenje od čak 10.000.000 evra. Ipak, partije kao u Dižonu više nije uspeo da ponovi.

U Sent Etjenu je na 65 utakmica postigao devet golova, a ništa bolje nije išlo ni u Bristolu, Anžeu i Crvenoj zvezdi.

Mozzartsport