Finale Kupa na Marakani!? Termin je poznat a evo kad se saznaje domaćin

Izvlačenje kuglica rešilo dilemu i prošle sezone

Drugi put uzastopno u finalu Kupa Srbije igraće Crvena zvezda, koja je branilac trofeja i Partizan.

Dva naša najveća kluba su uspešno pregrmela polufinala, prvo je Partizan sa 2:1 eliminisao Vojvodinu, a onda je Zvezda deklasirala Novi Pazar sa 8:0.

Glavno pitanje sada je gde će se igrati finale 26. maja. Jedno vreme je Fudbalski savez Srbije imao ideju da kroz finale Kupa populariše takmičenje po celoj zemlji, pa su se borbe za trofej vodile duž zemlje, na neutralnom terenu: u Surdulici, Gornjem Milanovcu, Kruševcu, Nišu... Od te prakse se, ipak, odustalo.

Istina, prošle godine se pominjalo da bi Užice moglo da bude domaćin finalnog okršaja, ali na kraju je zaključeno da je najbolje da Crvena zvezda i Partizan igraju u Beogradu. Kako nije bilo dogovora na čijem će se stadionu utakmica igrati, odluka je doneta žrebom, a izvučena je kuglica sa imenom crveno-belih.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Odluka o domaćinu finala će na isti način biti doneta i ove godine. Iako u članu 8 pravilnika o takmičenju stoji da domaćina određuje najpre Izvršni odbor FSS, pa ako on to ne učini, onda se ide na dogovor dva kluba, najrealnija je opcija broj tri, da presudu i ovog puta donese žreb. Prema nezvaničnim informacijama, kuglice će se zavrteti u prostorijama FSS-a u utorak ili sredu.

Od nezavisnosti Srbije do danas Partizan i Zvezda su tri puta igrali u finalu Kupa. Jednom u Humskoj (2017.), pa dva puta na Marakani (2019. i 2021. godine). U tim finalima dva puta su slavili crno-beli, a prošle godine crveno-beli.

Mozzartsport