FIFA pisala Crvenoj zvezdi (FOTO)

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) uputila je pismo fudbalskom klubu Crvena zvezda sa izrazom saučešća povodom smrti Dragoslava Šekularca.

Pismo su potpisali predsednik FIFA Đani Infantino i zamenik generalnog sekretara Zvonimir Boban, a sadržinu prenosimo u celini.

"Primite naše najdublje žaljenje i izraze saučešća povodom smrti svetskog igrača i trenera, legende Crvene zvezde Dragoslava Šekularca.

Šeki je bio jedan od najvećih igrača u istoriji jugoslovenskog fudbala. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 41 utakmicu od 1956. do 1966. godine, i bio je član nacionalnog tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. u Melburnu, i učesnik Svetskog prvenstva 1958. Učestvovao je i 1960. na Evropskom prvenstvu osvojivši srebrnu medalju u Francuskoj, dok je 1962. godine pomogao Jugoslaviji da dođe do polufinala Svetskog prvenstva.

Na klupskom nivou najviše će biti zapamćen kao član Crvene zvezde, sa kojom je osvojio nekoliko titula prvaka države i pehara Kupa. Pre OFK Beograda je igrao u Nemačkoj, a posle i u Kolumbiji.

Po završetku igračke karijere, bio je trener nekoliko klubova u Australiji, Kolumbiji, Kanadi, Južnoj Koreji, Meksiku, Saudijskoj Arabiji, Srbiji, Španiji, a predvodio je i reprezentaciju Gvatemale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1986. godine.

U ime članova svetske fudbalske zajednice, izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici i svima koji su ga voleli. Nadamo se da će naše reči podrške, na neki način pomoći da nađu mir u trenucima tuge
", piše u pismu iz Ciriha adresiranom na predsednika kluba Svetozara Mijailovića.

Na ovaj način legendarnom Šekiju je odata pošta od strane najviše instance svetskog fudbala. Dragoslav Šekularac preminuo je 5. januara u svojoj 82. godini, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju prošlog četvrtka.

Sportske.net